Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia II - nejde ohřát

Od: cazal* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den - ahoj. Mám týden Octavii II 1,4 TSI r.v. 2009 a při jízdě se ohřeje max. 75 stupňů. Vyměněny oba termostaty a je to pořád stejné. Nevíte po čem se mám ještě podívat? Děkuji za pomoc a rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hmm a jste si jistý že je to špatně?

Mně na autě i v pařácích ukazuje budík taky 75°c,když náhodou vystoupí ručička k 80°C tak již sepne sahara-větráky na chladiči! Zkusil jste měnit čidlo teploměru? Jinak koncern je v tomto uvědomělý=aby neznervozňoval řidiče=ukazuje nižší teplotu než je skutečnost!

cazal*
hodnocení

Když se po 30 km jízdy ručička na teploměru ani nehne tak to asi špatně bude.

Tak vyněnte motor-mně se nehne po 30 km!? že by čidlo teploty ŘJ a další věci? to neznamená že je něco KO ,Jinak mně se nehne po zahřátí na 75°taky třeba 100 i 200km ale taky třeba v průměrné zimě (cca-5°C ) už topí po ujetí cca4-5km! nonstop Za deset let byla sepnuta sahara asi 5X!

Do... dejte to do servisu když nejste schopen víc než jen konstatovaní faktu a neumíte se přes to přenést! jsou i auta kde NENÍ budík teploty ale jen a pouze 2 kontrolky-oranžová= blíží se kritické hodnotě, červená=Kritická teplota!

hodnocení

0x
Zkoušels osahat trubky ke chladiči? Nevím jak tyhle Tsi motory ale většina aut ( i škodovek) má termostat nastavený na +86°C a vic. Při tebou uváděné teplotě by tím pádem termostat vůbec neměl otevřít okruh chladiči. Jestli je na teploměru 75 a trubky jsou teplé tak buď termostat netěsní nebo teploměr špatně měří. Kdybys si to dělal na koleně tak řeknu žes tam nedal těsnění u termostatu ale servis by takovou chybu snad udělat neměl.

Že by kolego tři termostaty byly špatné? spíše závada v nastavení čidla-ŘJ nebo budíku.

Nojo ta Sahara k tomu nesedí. Ale 75 je zas málo na to aby všechno bylo ok. Neřeknu v zimě zimovatý ale letos když je furt nad nulou.

Ale co když je to VLASTNOST toho chlazení-auta? Tazatel hned že teploměr ukazuje-ale zkusit šáhnout na hadice-hlavně motor-chladič to ne! Viz co píšu výše o svém autě-Xantii1,8i 16V 81kW-taky jsem s tím byl zpočátku nervozní ale na xantifóru a všude jinde že je to normál a taky že jo-neřeším to už dnes.Navíc u škůdek kde se toto hoooodně řešilo,že nastavení je takl báby to řidiče neděsilo - není pak co řešit!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]