Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadlá STK - co se dá dělat?

Od: cosnim odpovědí: 21 změna:

Prosím , porad´te co s udělat s autem osoba jíž patří ze zdravotních důvodů již používat nemůže. Bohužel se nepohlídala STK ta byla do ledna 2009. Vůz je vcelku málo používaný , garážovaný, zachovalý. jak vše po administrativní stránce uvést na pravou míru? Co s vozem lze prodat na ND?Co si počít. Majitel asi nebude schopen vyřizovat je již starší.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ale proc to hned prodavat nebo ekolikvidovat?

Staci nechat udelat STK a muze se s autem jezdit dal.

Pokud je nevyuzite, tak prodat. Proc ale hned psi boudu?

Nemohouci majitel muze podepsat plnou moc, aby to za nej na urade vyridil nekdo jiny.

hodnocení

1x

do doby rozhodnutí co dále dejte značky do depozita. Vyhnete se problémům.

Pak si seženěte kupce, nebo vozidlo vyžadíte. Na náhradní díly právně nelze prodat, jedině "přetvořit na cokoliv" a pak cokoliv prodat.

ar*
hodnocení

1x

Je to tak jak píše milancukrář "normálně" to na díly prodat a součastně odhlásit nejde. Dorá rada je depozit a sehnat kupce, jestli je auto opravdu v tak dobrém stavu kupec se najde a on si pak poradí co a jak dál. Vypisovat jak to lid dělají tady nebudu páč by zase lítaly zákony a vyhlášky a oto fakt nestojím.

řešil jsem to před měsícem, favorit OK, vyřadit z evidence pak prodal "zelenou psí boudu z Favorita" za 5 000Kč.

Kupec se našel.

cosnim
hodnocení

Máte bod Milane a nechtěl bysi Váš zájemce postavit řadovku? Jedná se o stejný exemplář...zelená

cosnime, děkuji za bod.

" Váš zájemce" asi ne, páč to kupoval děda pro vnoučka. Děda viděl nějaký podvod, když to nemá značky, vnouček viděl kráně zachovalé auto, jak již po neděli s ním jezdí.

Nechal jsem je vycukat, klidně odešli, ale za hodinku byli zpět.

Položili prachy a odjeli.

kjanik112*
hodnocení

0x

Neodpověděli jsme zcela na otázku.Pokud někdo prošvihne termín TK, tak samotné STK je to prý jedno-není její poviností hlídat termíny a ani za to nedává sankce. Problém je prý zcela na straně řidiče, a pokud je chycen policiií cestou do STK, tak se prý po něm pěkně projdou.Může to někdo upřesnit?

ar*

Bez platné STK nesmíte samozřejmně na silnici a jsou za to dost vysoké sankce. Pokud ji někpo prošvihne tak legálně jedině auto naložit a na STK dovézt.

Přesněji na silnici můžete dostat 2500Kč, nebo Vás dá do správního řízení. Tam si klidně připlatíte.

Vše je o lidech a o penězích.

kulisuda

Je možné auto bez STK odvléct na laně na to STK, nebo je nutné ho naložit na přívěs? A ještě mám prosím dotaz, upřesnit, co znamená dát SPZ do depozitu.:)

fidonet*

Odnest odšroubovanou SPZ na dopravku. Tam auto dočasně vyřadí z evidence. Vy místo auta mate už jen nepojízdný předmět, kterým nesmíte jezdit. Ale ani pojištovat.

pt®

Jde o to, co vy chcete:

1/ užívat vozidlo, jezdit - tak s ním dojeďte na STK, pokud projde, jezdíte dál /pokud vás při cestě na STK nebude policie kontrolovat, jako asi, že ne, tak se nic neděje/

2/ auto nechcete - nechejte ekologicky zlikvidovat /zdarma - likvidační firma, která má ,,licenci,, z Min. živ. prostř./

Nelze rozprodat na díly a tak zlikvidovat, jak psal Milan. - Manžel byl zrovna včera na STK, taky jsme zjistili, že už máme po termínu. No a máme novou STK + emise /to se někdy stane, že člověk zapomene/. PT /stařenka/

pt, "Nelze rozprodat na díly a tak zlikvidovat, jak psal Milan." kde jsem to psal, že to lze?
pt®

Ježkovy oči, to píše Petronell, ale odvolává se na vás, ach jo, to je to stáří, tak pa, PT /stařenka/

doplněno 09.04.10 09:36:

Píšu, že to nelze! Taky už máte dost, tak pa.

PT, krásný víkend přeji, gramatika a dva zápory mi nějak nejdou ;)

pt®

Milane, v mém příspěvku jsem dala dvě možnosti na výběr, pokud je to špatně můžete mně opravit, ale gramatika opravdu není Vaše parketa. Takže tam byste pohořel, poněvadž při čtení některých Vašich příspěvků, mně opravdu bolí oči, ale pro mně jsou důležité Vaše odborné odpovědi a ne Vaše gramatika. Tak se nepouštějte na tenký led. Mějte se hezky, PT /stařenka/

ar*

Pt asi jste mně špatně pochopila já jsem tam napsal "normálně" to na díly prodat a součastně odhlásit nejde . Tím normálně v uvozovkách jsem myslel legálně (právně). Přetvořit na cokoliv jak psal Milan to jde a na to jsem se odvolával.

Nic se ,ale neděje i já vám přeji krásný konec týdne i když jak to tak vypadá počasí nám přát asi nebude.

jarda3*
hodnocení

0x

Jeste je potreba zvazit, ze kdyz date znacky do depozitu, opravdu tezko dojedete na STK po svych a bez STK vam to depozit nevrati... To je vec, ktera me stve asi nejvic. Jinak pokud je auto evidentne OK, tak bezne riskuju dojeti na STK s proslou STK (vlastne se mi jeste nikdy nepodarilo prijet vcas, protoze to zacnu na STK opravovat a to se tak o mesic az nekolik let protahne ;) )

hodnocení

0x

Auto bez STK nelze táhnout ani na laně. Já řešil podobný problém loni, s tátovou Š100. Zavolal jsem na STK, jestli mi ji udělají, řekli že jo, škodovku jsem naložil kamarádovi na odtahovku a z STK jsem už jel normálně ,,po svých´´. Bez depozita a podobných záležitostí

yar
hodnocení

0x

odtáhnout tam, nebo když je odvaha - dojet

jaký je rozdíl mezi odtahem a dojetím?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]