Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Koupil jsem auto a mám k němu jen kupní smlouvu kde je uvedeno že do 25.11.2012 slouží jako TP (a ještě nějaké údaje o autě).Dále mám kopii velkého TP a osvědčení o měření emisí.jak mám teď postupovat při prepisu?
Musíš počkat, až budeš mít originál TP...
doplněno 04.11.12 23:51:Hmmmm... Tomu nějak nerozumím...
Princip je ten, že prodávající na ´svém´ DI auto odhlásí ´na nového majitele´, tedy na kupujícího... Pak předá TP kupujícímu a ten zase na svém DI dohlásí na sebe...
Každopádně ode dne koupě bys měl mít uzavřeno povinné ručení...
doplněno 05.11.12 00:36:Já to ještě pořád nechápu...
Takže tys koupil auto, OK... Zaplatil´s - předpokládám...
A v ceně bylo co? Auto... A co dál? Nic? - v tom případě máš auto na ND - tedy na náhradní díly... Je aspoň pěkný?
Jo - s tou zákonnou pojistkou jsem to přehnal - nepotřebuješ ji...
To, že nemáš TP v ruce může být tím, že jsi nakupoval o víkendu - ale ve smlouvě bys měl mít definováno dokdy a kam ti bude TP (originál) doručen po odhlášení prodávajícího...
To bude problém dostat od firmy co mi auto prodala... protože se mi furt snaží vnutit to že za 2000kč vše vyřídí a pořád nebere NE jako odpověď
doplněno 04.11.12 23:53: To mám.Jen mne tak napada když je na kupní smlouvě napsáno ze do 25.11 slouží jako technický průkaz da se použít jako malej techničák a na magistrátu zažádat o novej?Já sem v tomhle strašnej vůl.Ale jakmile někdo předemne postaví PC tak sem jak ryba ve vodě
Zadna smlouva NEMUZE slouzit jako TP, nebo ho nahrazovat. To je stejna kravina, jako si napsat na papir, ze tento papir slouzi jako VS diplom (maturitni vysvedceni, OP, rodny list atd.)
To je pěkné.Ale já to tu mám.Proto se ptám jak to je.Tím pádem já mám auto na které sice platím povinné ručení,ale nesmí na silnic či co?
Že to tam máš,já ti tam mohu napsat že jsi prezident-budeš? Kulový.Víš jaké doklady musí s sebou každý řidič vozit-je tam někde psáno ,že kupní smlouva? Nevím ale toto jsem nikde neviděl a ani nečetl!
guldy, vozidlo někde zaparkujte, páč na silnici nesmíte!
Bazar Vám musí vydat doklady, jinak zrušte kupní smlouvu. Na kopie dokladu se nejezdí. Proč máte kopii techničáku, když máte ve smlouvě napsáno, smlouva nahrazuje techničák. Co když Vám někdo napíše do smlouvy, že vozidlo nahradí letadlo?
Nedejte se a neplaťte zbytečně.
technický průkaz je veřejná listina podle zákona, a tvoje smlouva je cárem papíru který neslouží k ničemu jinému, jen k dokladu o tom že jsi něco koupil
Pýestaňte konečně těm nenažrancům palti dvoutisícovky za to co si můžete zařídit sami
auto se kupuje s doklady, bez dokladů máš jen soubor náhradních dílů
mám k němu jen kupní smlouvu kde je uvedeno že do 25.11.2012 slouží jako TP (a ještě a ještě nějaké údaje o autě).Dále mám kopii velkého TP
Může existovat takový blb, co toto řekne? No asi ano. A vy na to skočíte? Ostatně už to tady nedávno bylo, KS jako náhrada TP. Lidi, lidi.
Vy ste s PC jako ryba ve ve vodě a info si vyhledat neumíte, že? Řidičák asi máte, co máte mít s sebou při jízdě, he? Je tam v zákonu KS?
Auto si postavte na zahrádku a choďte se na ně s rodinou, se sousedy dívat a ...
klídek, tyto úkony měl prodejce zahrnou do ceny, auto se musé odhlásit na úřadu, kde je registrováno, tenm ůže být i 100 lm daleko, ale tento úkon je na úřadu zdarma.
Bazary mají své lidi, nebo lidi co je objíždí a na základě falešné plné moci to za bazary zařitují, účtují si za to tisícovku, nebo i víc, a další tisícovku bazar...já bych jim nasral.
(8) Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe
a) řidičský průkaz,
b) osvědčení o registraci vozidla podle zvláštního právního předpisu2),
c) doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla podle zvláštního právního předpisu9),
d) doklad o zdravotní způsobilosti, pokud jde o řidiče podle § 87 odst. 3.
nic o nějaké kopii něčeho, o TP či KS. Pokud by dali ORV s vozidlem s tím, že TP zašlou, předají po odhlášení, OK. Za přepis bych já nikomu neplatil, ale pokud s tím kupec souhlasí, jeho problém, jeho peníze. Ale jsou vyhozené, že? Takže do 25.11 čekat. Nebo se zítra zvednout, zajít tam a s nimi na OdbDSA, nebo si nechat vystavit plnou moc a zajistit si to sám.
Hubálek: Ve společnosti je třetina lidí, kteří jsou prostě pitomí. Jsou hloupí.
U nás žije třetina pitomců?
Průměrné IQ 100 není žádný zázrak z pohledu schopností či výkonnosti. Polovina lidí má přitom IQ pod 100. Hodně z nich je hloupých.
Ale, jsou tady dva manželé, o nich se vždy říkalo, že jsou, no prostí, jejich děti též (na ně jsem četl psychologické posudky...), a oba jezdí s autem, tak nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.