Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Na Fabii rv.02 se mě na střeše auta loupe lak,ale barva zůstává.Čím to může být?Ví to tu někdo?Ivo.
To se mi stalo na Focusu I cca po 16letech... Byla to zelená metalíza. A postupně všude mimo dveří... Začalo to zrcátkama, pak střecha, pak kapota... Vykašlal jsem se s tím něco dělat, takové staré auto je zpravidla peleš.. Vypadá to tedy nic moc, ale účel splnilo... Přelakovávat na nějakou kloudnou úroveň, to je investice v úrovni hodnoty... Kolega má Peugeota 405, druhý 406 a taky to stejné... Asi to není výsada nějaké značky...
Díky ekologům, se stříkají auta vodou ředitelnýma barvama a pak lakem. Celý problém je v tom, že se nanese barva a ta musí vyschnout, pak se nanaší lak a ten se nespojí se suchým podkladem. Dříve se na "živou" barvu se nanesl lak. Oboje se spojilo a nic se neloupalo. Začátkem 90 let se postupně přecházelo na tento eko nesmysl a každé druhé auto se začíná loupat. Ten kdo garážuje venku a nepastuje tak to začne hodně brzo.
Je to tak. Metalický základ je vodou ředitelný pigment. Pokud dobře nazaschne, nechytí se dvousložka. I když loupání vrchního laku bylo i dříve u klasiky. Je to tedy nějak odrbaný postup. To by musela automobilka zjistit, který den a kdo to které auto se špatným lakem dělal. Některé automobilky to zjišťovaly a tuším pátky byly nejhorší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.