Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiat Punto je cítit benzin -netěsnost hadic?

Od: karlosdos* odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu ,mám starého fiata punto r.v. 1999,model 2000,tak už jeto ten novější. Poslední dobou cítím okolo auta benzín.Pod autem ale nic není ,žádné mokro u motoru také ne. Ale spotřrbu mám víc než 10l/100., čím by to mohlo být?

Děkuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Netěsnost palivové soustavy, někde od nádrže po motor. Stačí se odpařovat proto to nekape.. Klidně prorezlá trubka... Musíš hledat, tj. minimálně nájezdy abys vlezl pod auto. Hasičák po ruce a opatrně na jiskry. Řešit hned, nečekat až to blafne, parkovat v místě kde shoří jen auto *smich*

hodnocení

0x

Nejspíš únik benzinu, který se ale stačí odpařit nebo uniká jen za jízdy. Je třeba prověřit nádrž a celé vedení až po vstřikovače v motorovém prostoru.

hodnocení

0x

ted nevim ale jestli to má plechovou nádrž tak ta hnije v pertlech

taky kouknout na palivový filtr jestli tam je 100let může bejt prorezlej

a prohlíd bych vedení benzínu v motorovém prostoru

karlosdos*
hodnocení

Myslím,že nádrž je plechová,já už to jen dojíždím TK je do října,už to půjde na likvidaci. Karoserie i podlaha je hodně zkorodovaná. Mám už jinýho Grande Punto z r. 2006.Jsem důchodce ,tak už mě to snad přežije.

karlosdos*
hodnocení

má plastovou nádrž,pod autem nic vidět není,byl jsem na ranpě.

asd1

Když smrdí tak tam únik bude. Otoč klíčkem aby jelo čerpadlo (vedení bude pod tlakem) a hledej, zaměř se na spoje, proreznutou trubku atd., může i protékat vstřikovač a smrdět to přes sání (to by vysvětlovalo i tu vysokou spotřebu), příp. i odvětrání nádrže...

Nebo to už pošli do hutí *smich*

V každém případě bych vozil hasičák a to dva 1. pěnový sprej 2. aspoň kilovku prášek (kvalitní levný např. z Lidlu). Proč i sprej - prášek hasí líp, ale ta pěna může na začátek stačit a nenadělá takový bordel jako prášek. Požár se musí chytit na začátku, jak se rozhoří tak to akorát hasiči přijedou dohasit *smich*

rv*
hodnocení

0x

Raději s tím parkujte dál od domu. Známému tak dlouho smrděl benzín, až mu museli hasiči zachraňovat barák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]