Nejste přihlášen/a.
Bohužel asi ano, pokud nenajde levnějšího psychologa nebo nevymění doktora který rozhodne i bez posudku... Je to pěkné svinstvo. Když stát vyžaduje lékařskou prohlídku, tak by jí měl zaplatit.
Kromě nutné akce to může být i účelové dohazování kšeftů mezi doktorama, i mezi nima je spousta zlatokopů a pacient je pro ně dobrý objekt k oškubání...
Tak Obvoďák 500 kč, psycholog 2500 kč, oční 200 kč. Pro důchodce tedy pěkná pálka. Opravdu si myslím, že si doktoři jen dohazují klienty. Kdyby byl vybodovaný, nebo přišel o ŘP, svojí hloupostí, tak neřeknu nic, ale pokud je řidič, už 50 let a bez problémů a bez závažných nemocí, tak by to mělo být zdarma, nebo za nějaký min. poplatek.
@ola - Takže to je od určitého věku povinnost?
Ano, je - na věku nezáleží.
Z. č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích
§ 87 Pravidelné lékařské prohlídky
(5) Je-li to potřebné pro zjištění zdravotní způsobilosti povinné osoby, může posuzující lékař nařídit provedení odborného vyšetření.
ola, je to podle zákona, páč obvoďák dává potvrzení. Určitě to není dohazování kšeftů kamarádům, jak někdo píše, páč si můžete dojí k psychologovi kamkoliv, třeba i k nepříteli obvoďáka. Obvoďák může dědu poslat i k neurologovi, zkrátka ke každému, kterého uzná za vhodné. Páč jen on zná nejlépe zdravotně dědu a ví, že potřebuje odborná vyšetření.
Povinnost je pokud vím jen potvrzení způsobilosti od obvoďáka. Nejspíš si na to ale může vyžádat i posudek, podobně ho může poslat i k očaři, neurologovi atd. V praxi další daň za řidičák...
Doporučil mu, ať se obrátí na toho v Havířově. Vím, že může jít i jinam, ale ceny asi budou +- stejné...
Podle zákona má obvodní lékař tuto možnost. Ale hlavně na něm jenom záleží, zda tuto možnost využije, nebo si tím jenom snaží "krýt záda", případně opravdu nepřihrává kolegovi "zákazníka".
Můj obvodní lékař, ke kterému chodím na pravidelné, pojišťovnou placené, půlroční kontroly, mne natoliko zná, že i oči mi odzkouší s brýlemi sám, napíše mi používání brýlí (jež mám pochopitelně předepsány od očaře, kterého opět v určitých placených intervalech kontrol navštěvuji ) a ani k očaři mne tedy neposílá. Takže hodně záleží na konkrétním pacientovi a i "obvoďákovi" a jeho přístupu k lidem, potažmo k seniorům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.