Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přestěhoval se mi syn, a nepřehlásil auto v registru vozidel. Neví někdo, jaká ho čeká pokuta? Díky.
Pokud to nakonec opraví, většinou nedostaně žádnou. Tento jev je velmi častý a zjistí se až při přepisu vozu na nového majitele - kdy nejprve požadují opravu údajů v TP za poplatek, pak další úkon.
Na jednom z MÚ jsem našel informaci o 50.000,-Kč - jenže jsem nikdy neviděl ani neslyšel o nikom, kdo by jakoukoliv pokutu za neprovedení změny adresy v TP dostal. Většinou dostanou jen "vynadáno".
Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že
a) nepožádá o zápis změny jiného údaje v registru silničních vozidel. Za přestupek lze uložit pokutu do 50.000 Kč;
b) jako provozovatel silničního vozidla provozuje na pozemních komunikacích vozidlo, které nemá identifikační údaje v souladu s údaji uvedenými v registru silničních vozidel, nebo v osvědčení o registraci silničního vozidla nebo technickém průkazu zvláštního vozidla. Za přestupek lze uložit pokutu do 5.000.000 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.