Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěhování nepřepsané auto v registru

Od: laubik® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, přestěhoval se mi syn, a nepřehlásil auto v registru vozidel. Neví někdo, jaká ho čeká pokuta? Díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud to nakonec opraví, většinou nedostaně žádnou. Tento jev je velmi častý a zjistí se až při přepisu vozu na nového majitele - kdy nejprve požadují opravu údajů v TP za poplatek, pak další úkon.

doplněno 29.01.20 16:38:

Na jednom z MÚ jsem našel informaci o 50.000,-Kč - jenže jsem nikdy neviděl ani neslyšel o nikom, kdo by jakoukoliv pokutu za neprovedení změny adresy v TP dostal. Většinou dostanou jen "vynadáno".

Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že

a) nepožádá o zápis změny jiného údaje v registru silničních vozidel. Za přestupek lze uložit pokutu do 50.000 Kč;

b) jako provozovatel silničního vozidla provozuje na pozemních komunikacích vozidlo, které nemá identifikační údaje v souladu s údaji uvedenými v registru silničních vozidel, nebo v osvědčení o registraci silničního vozidla nebo technickém průkazu zvláštního vozidla. Za přestupek lze uložit pokutu do 5.000.000 Kč.

hodnocení

2x

To nikdo neví, páč záleží na úředníkovi.

Když dojde na registr a sdělí, že chce změnit adresu v registru, tak to udělají asi za 50Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]