Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorka denní svícení musí svítit zadek?

Od: lidus* odpovědí: 2 změna:

Ahoj motorkáři. Pokud mám na motorce dané denní svícení, musí motorka svítit vzadu? Dík za radu a zákon by se hodil. L

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ne.

Zakon 361/2000 Sb. o provozu na pozemnich komunikacich v paragrafu 32, odstavec 1 rika, ze motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno ...

Svetla pro dennni sviceni jednostopych vozidel jsou definovana v CR platnym mezinarodnim predpisem EHK c.53, odstavec 2.5.17 jako: Svitilna smerujici vpred a cinici vozidlo snaze viditelnym za jizdy ve dne.

Dal jsou v onom predpisu samozrejme i detailni technicke pozadavky na provedeni, umisteni a montaz, z kterych dale plyne, ze svetlo pro denni sviceni ma bilou barvu a sviti pouze smerem dopredu.

lidus*
hodnocení

Axus, děkuji a můj muž děkuje mnohokrát. Měla jsem úkol, najít to a nedařilo se a tak jsem řekla, počkej zeptám se kluků na poraďte. Dík a jste-li motorkář tak šťastnou cestu. L

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]