Nejste přihlášen/a.
Auto mám fabia 2combi ( aspoň myslím.rok výroby 2004,myslím)
Nevyznám se v palubnim počítači. Páčkou u pravé strany volantu mohu přepínat. Ukazuje mi to aktuální spotřebu,čas, teplotu,spotřebu na 100km a další čísla. Ráda bych věděla,co ty další ukazatele znamenají.
Třeba tam vypadá něco jako průměrná rychlost. Ale nezdá se mi,že bych měla průměrnou rychlost 50km v hodině...
Jezdím většinou dálky,na rychlostních silnicích ( cca 70-80km/H) Tak se mi to nezdá...
Taky je mi divny,že mi spotřeba paliva klesla z průměrných 7l na 100km na 6litru na 100km...
Dále myslím,že další číslo ukazuje kolik km je dojezd. Ale opět se mi nezdá,že bych s půlkou nádrže měla dojezd 300km..
A pak ukazuje nějaký čas. Ale nevím,co za čas to počítá...
Děkuji za případné rady
PS. Manuál jsem se pokoušela stáhnout na více místech,ale nejde mi otevřít.
0x
Čísla sedí, jak průměrná rychlost, tak i dojezd na půl nádrže. Ze spodní strany pravé páčky je ještě jedno tlačítko k palubnímu počítači - tím přepínáte mezi krátkodobými (ukládají se 2 hodiny po vypnutí motoru) a dlouhodobými (dokud je ručně nevynulujete nebo neodpojíte baterii) hodnotami.
Vynulování provedete podržením spodního tlačítka. Na displeji by ještě mělo být menší číslovka 1 nebo 2, rozlišující krátkodobou nebo dlouhodobou paměť.
0x
Průměr 50 kmh je normální, např. než vyjedeš z parkoviště tak ti běží motor dvě minuty a ujedeš 30 metrů, když pak hned pojedeš trvale stovkou tak průměr 50 kmh bude až za další dvě minuty.
Spotřeba 6 na dálkách klidnou jízdou ne taky normální, spíš nízká, a palubák často kecá, skutečnou spotřebu změříš dotankováním do plné nádrže, pak ujedeš kilometry, zase dotakuješ do plné a spočítáš.
Dojezt to počátá ze spotřeby za posledních např. 20 km, pokud jsi ráno odmrazovala a vyjížděla (vysoká spotřeba) tak je dojezd kratší než když jedeš posledních 20 km z mírného kopce (nízká spotřeba)
Čas je doba jízdy od vynulování denních kilometrů.
PS: rychlostní silnice 70-80 kmh = děláš "špunt" a všichni tě předjíždí což vytváří nebezpečné situace.. Obecně bezpečnější je necourat se jako šnek, samozřejmě ani ne kalit to jak magor
. Jen aktuálně pozor na námrazy a ledovky, letos jsou opravdu často, aspoň tady každou chvíli mrholí a je jeden pod nulou... Taky každou chvíli auto ve škarpě když jede jak v létě a najednou zjistí že to nezatáčí ani nebrzdí ![]()
A jinak děkuji oběma za odpovědi.
Rychlostní silnice je obecně dálnice nebo jiná dvouprodovka = běžná rychlost 110 - 140 kmh ![]()
Průměr - na okreskách + sem tam vesnice mám ca 70 kmh, nad 100 kmh to vyleze leda když se jede přes celý Německo a mimo omezení jedu furt 140. Na kratších jízdách to padá i k 40 kmh a po městě ještě míň..
Omlouvám se.
Pokud by tam bylo povoleno 110 např,tak nepojedu 80...
Na rychlostní maximálně 105,neboť mám pocit,že při vyšší rychlosti by se to auto už rozpadlo. Celý se klepe a má i na pětku otáčky nad 3000...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.