Ja bych to radio vytah z panelu a měřil jestli je v konektoru plus 12V a plus 12V po klíčku a zda ma dobrou kostru Pokud má odnímatelný panel skouk bych konektory a mírně je naohejbal Jinak kontrola pojistek pohledem mnohdy nestačí je třeba pokud sou zoxidovaný je očistit a proměřit pípákem či ohmetrem
Jistě. Špatně napsaná otazka, zeptám se takhle fungovalo ale najednou přestalo a nefunguje žádné jiné. Zkoušel jsem ještě jedno jestli právě není rozbite
Změřit multimetrem, zda je v přívodním konektoru-zásuvce, na správných pinech, napájecí napětí. Nejspíš je vada někde ve vedení, případně možná i v konektoru. Pokud jsi tedy opravdu vyloučil správnou pojisku a i jiné rádio zde nefungovalo.
Na mých fordech byla rádia s odnímatelným panelem.. jaké máte vy?
doplněno 27.01.20 18:40:
asi jste chybným zapojením odpájil další pojistku - bývá hned za rádiem. A nebo jste odpálil mnoho jiných věcí... případně blbě zasunul konektor.. pod ruce nevidím
Bylo tam originál, chtěl jsem tam dát jiné dotykové s navigací, když jsem ho zapojil tak nefungovalo asi špatný konektor musím koupit jiný ale když jsem zapojil zpět to staré radio tak také nefunguje tak jen jestli nevíte čím by to mohlo být děkuji
Pokud si to tam cpal bez toho aniž by sis prověřil měřením co kde v origo konektoru je a zapojil to dle schématu co by mělo u nového rádia být moh si něco vyskratovat Počítám že snad jen pojistku Znovu bych je všechny prošel a proměřil
Tak když nefuguje žádné rádio (chápu to správně?) - je potřeba zjistit jestli jde do drátů vůbec proud.U automobilů to není tak jako v bytě že prdne pojistka a je vymalováno.
Klidně může být pojistka v pořádku a závada je ještě před pojistkou.Pokud nemáte zkoušečku - doporučuji návštěvu autoelektrikáře který to proměří.
Ujištuji Vás že s tím mají zkušenosti daleko větší než tisíc rádoby "odborníků" např. takový -priklad 1 -je super radil.
No, pokud se ti povedlo spáchat dohromady 2 nekompatibilní konektory, tak potěš koště. Taky jsi mohl obě rádia "odprásknout".
Obecně mohu jen říci, že je nutné mít alespoň základní znalosti elektrotechniky, pak vzít do ruky "měřák" a měřit. Podstatné je, zda na napájecích vodičích (bývají obvykle 2, stálé + a pak + po klíčku) naměříš napájecí napětí.
Můžeš také zkusit ta rádia na externí baterii 12 V DC, zda jsou v pořádku. Ovšem velký pozor na správnou polaritu. Pokud přepóluješ, zničíš rádio! Pokud tomu "nehovíš" svěř znalejšímu.
Před vaším zjištěním, že nehraje, hrálo? Co se stalo, od kdy to nehraje? Nemáte náhovou vypadlý konektor vzadu (napájení, reproduktory, atd.), není ztlumené na minimum, nebo utlumené "mute", nebo ... cokoliv dalšího? Je zcela mrtvé, nebo jen šumí, svítí něco na displeji, nebo vůbec nic?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.