Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit poškození čelního skla od kamínku

Od: eliss* odpovědí: 13 změna:

Prosím o radu, asi před měsícem jsme nechávali vyměňovat čelní sklo.začala to malou prasklinkou, která se začala rozlézat až byla přes celé sklo.

Bohužel nedávno se nám stalo to samé, na skle je jen opravdu mírná čočka, jen kousek uloupnutého skla, ale rádi by jsme to něčím zadělali, aby se to náhodou zase nezačalo rozlézat.Nevíte o nějakém lepidlu, nebo jiném zabezpečení pro větši poškození?Chtěli by jsme si to udělat sami.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rpt*
hodnocení

4x

toto je sada na opravu čelního skla http://ww w.naradiprofesion/... ...:)

eliss*
hodnocení

děkuji za tip, to vypadá dobře.

ještě jsem našla toto loctite.as/... nemáte někdo zkušenost?

stirecek*

Já si myslím, že s tím moc parády nenaděláte, poněvadž prasklinu to nezastaví, jen zacelí to, co tam chybí. Myslím, že to jsou vyhozené peníze. A v případě, že máte sklo pojištěné bych to neřešil vůbec, akorát se divím nad spoluúčasti na sklo, to vážně slyším poprvé, já měl vždy výměnu zdarma.

eliss*
hodnocení

Prasklinu ještě žádnou nemáme a jak píšete že to jen zacelí to co tam chybí-ano o to mi jde...

Pojištěné sklo sice mám, ale nedávno jsem ho měnila.

stirecek*

Odlouplý kousek to jen zacelí, ale nezabrání dalšímu praskání. Pokud to máte pojištěné, tak není co řešit, vyměníte znovu, až to praskne.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Myslíte, že odborná oprava by Vás vyšla dráž, než případná opětovná výměna skla, pokud se Vám to nepovede?

eliss*
hodnocení

ano vyšla, za odbornou opravu dám přinejlepším 500kč, což za tak malé poškození je dost...a také sklo mám připojištěné, takže popřípadě když se mi to nepovede, tak zaplatím spoluúčast za nové sklo 1000,- za Celé nové sklo, takže asi tak

sasdax*

No nevím kde máte připojištěno sklo, ale třeba u Generali pokud jde o opravu skla, tak se tato oprava hradí celá bez spoluúčasti klienta. Zkuste si zavolat na infolinku vaší pojišťovny popř.člověku, který s vámi smlouvu sjednával, popř.podívat se do všeobecných pojistných podmínek, jestli tam máte něco podobného.

Ale co se týká opravy skla, tak bych to asi raději nechal na servisu. Ten vám řekne jestli se sklo dá opravit, nebo se musí vyměnit. I policie pokud zjistí že máte prasklé sklo a i důlek jim stačí, tak vás pošlou ať si to necháte opravit, nebo vyměnit. Ono totiž není příjemné a ani bezpečné, když se vám sklo z ničeho nic při jízdě vysype. Ohrožujete tím sebe, ale hlavně ostatní!

stirecek*

Už jste viděl vysypané přední sklo? Já ještě ne.

rpt*
hodnocení

0x

bohuzel skusenost stím nemám, ale muzete to skusit.vypada ze by to mohlo byt na vic krat nez jednou...takze se vam to mozna vyplatí...:)

eliss*
hodnocení

pro ty co radí vyměnit sklo: tohle je tak mikroskopické poškození, že to prostě není možné, jde mi jen o to, to pro jistotu zaplácnout...tak nějak pro klid dušičky

a o nějakém vysypávání skla nemůže být řeč, není to ani prasklina! Jen kousíček odloupnutého skla ve velikosti nanejvýš 3x3milimetry a ani to není do hloubky, jen povrchové, tak doufám, že už to chápete

stirecek*

No my to chápeme, ale Vy to nechápete:)

sasdax*

No tak pokud to je jak popisujete, tak bych to pro klid dušičky neřešil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]