Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekalé obchodní praktiky

Od: kacko* odpovědí: 27 změna:
Hledám advokáta na podání žaloby na zastoupeni Mazdy CZ pro nekalé obchodní praktiky a Bezdůvodné obohacení.
Prodej aut po Česku. Byznys za hranou. Tady je to co Mazda prodávala:
Mazda 6 2.2 Diesel

youtu.be/...

youtu.be/...
desítky, stovky možná tisíce podvedených? jenom v ČR.
Byla mi provedena Výměna za jemnější filtr byla provedená bez mého vědomí a to při svolávačce, když mělo auto najeto 15425 km a nebylo staré ani rok. O tom, že došlo k nevratnému poškození motoru jsem přesvědčen. Byl vyměněn olej a pravděpodobně i ten filtr s pilinami a šponami. Té svolávačce jsem nevěnoval pozornost. Ve snu by mě nenapadlo, že se tam brousí vačkový hřídel s vačkami. Při té svolávačce mi zároveň byla udělaná i první garanční prohlídka. Lze dohledat v el. garanční knížce. S autem jsem jezdil dál bez problému, až do doby než jsem jel do Německa a v Ústí se mi to rozsvítilo jak vánoční stromeček. Na pokyn servisu, kam se jsem volal, jsem to nechal odtáhnout do nejbližšího autorizovaného servisu v Ústí BEK. Tam mi byl opět vyměněn olej i když auto mělo najeto pouze 12.000 km od poslední výměny oleje a vše jsem musel zaplatit, protože na pokyn zastoupení Mazdy, p. Kiriakovského to prý bylo způsobeno vinou řidiče, že je nafta v oleji. Ten dopis je tady v příloze. A to mě tam ještě celkem nenápadně tlačili do toho abych si u nich nechal zároveň udělat druhou garančku a tak by bylo vše skoro dokonale zamaskované. Nikdo by nic nepoznal. Dvakrát výměna oleje při garanční prohlídce. To jsem ale už odmítl, protože se mi to nějak nezdálo. Požadoval jsem jenom opravu vozidla, které bylo v záruce. Pry že mu nic není, jenom vyměnili olej, ale i to odmítli zapsat do garanční knížky, tak jsem to nechal napsat rukou technikem na fakturu.
Vezmu to stručně. To auto bylo v poškozené už když jsem s ním vyjel od prodejce za bránu a s ním i mnoho dalších. S TĚMI PILINAMI, ŠPONAMI JSEM NAJEL 15425 km. TAKŽE DOŠLO K POŠKOZENÍ VŠEHO KAM SE TEN OLEJ DOSTAL. Celá série aut vyrobených v r. 2012-2013 a prodávaných ještě v roce 2014. Takže jasné klamání spotřebitele. Ta situace s odtažením a výměnou oleje se opakovala ještě 2x než jsem to auto odstavil. Naposledy jsem byl odtažen do servisu Auto Jeremiášova, kde mi bez mého vědomí vyměnili měrku za měrku s třemi body a řekli, že autu nic není a odmítli to opravit. Autu nic není a po najetí 10.000 km mám litr nafty v oleji. To jsou jedinci co to tam mají po ujetí 2.000 km.
A ten interval se na 100% bude zkracovat.
Jasný mega podvod. Prodávali auta s výrobní konstrukční vadou. Předčasná výměna oleje na svolávačku. Výměna měrek oleje. A teď jsem našel ještě, že dokonce mají tu drzost a lepí autům samolepky viz. příloha. Nafta v oleji je jasný technický nesmysl. Je to jenom maskovaní výrobní vady. Nejhorší na tom je ale to, že ti šmejdi po uplynutí cca dvou let, kdy docela uspěšně maskovali výrobní vadu, těm lidem nabídnou, že to auto od nich vykoupí. Pochopitelně za podseknutou cenu, kterou ale poškozený buď musí akceptovat a nebo to zkusit prodat sám za pomoci inzerátu nebo bazaru. Vím o pánoví, který jim to prodal, ale musel si u nich vzít další nové auto. Takže dostali zaplaceno za auto s výrobní vadou min. výrobní náklady, které pak v klidu prodají dál jako málo jeté a prověřené vozidlo. Nový vlastník než to zjistí, tak autu jsou už víc jak tři roky a nemá šanci cokoli reklamovat.
Historie se opakuje. Přesně tak to začalo u mé Mazdy 6 , Mazdy 3 i Mazdy CX5 s dieselovým motorem. Nejdřív svolavacka, potom přehrání SW, následně vypalování filtru, pak ze jsem si koupil nevhodné auto, jezdím krátké tratě, nečetl jsem manuál, je to prý normální stav a ve finále mi pan Kiriakovsky, sef importu ČR +SK, napsal ze jsem si tu závadu, ze ma auto litr nafty v oleji způsobil sám. Proto asi měnili merky s bodem X. A Ted mi jeste vyhrožuje svým advokátem. Tak se ptám, proč jste mi nabídli ze to auto po dvou letech vykoupite? Za směšnou cenu.
svolavacky.cz/...

Nekalé obchodní praktiky
Nekalé obchodní praktiky #2
Nekalé obchodní praktiky #3
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Vy jste si koupil Japonce s dieselem a divíte se? Vy jste si koupil již třetí auto s dieselem od značky Mazda.. i když s každým jste měl problém? Tak to nebude snad ani na žalobu na Mazdu, ale něco byste měl dělat se sebou.
kacko*
hodnocení

opět tady mlžíte a lžete. Nic jsem si 3x nekoupil. Psal jsem ze stejný problém je u Mazdy 6, kterou jsem si koupil ale taky u Mazdy 3 i Mazdy CX 5, které mají stejný motor. Ta trolli farma co me nahani po celém internetu a už neví kudy kam tak se snaží aspoň mlžit. Mužů slíbit za vám to Určitě nepomůže bude to nalepené s nadsázkou na každém rohlíku a to tak dlouho až si u vás nekoupí nikdo ani čepičku na ventilek.
Nekalé obchodní praktiky #4
Nekalé obchodní praktiky #5
Nekalé obchodní praktiky #6
daniela1

Můžu mít dotaz, co znamená "trolli farma co me nahani po celém internetu" a proč je to odpověď na @martincakl? *zmateny*

kacko*
hodnocení

@daniela1 trolli farma je farma trollů, které si platí Mazda aby problém mlžili případně bagatelizovali. Jestli někdo píše a vyjadřuje se k problému jako satam nebo martincak tak to nemůže byt nic jiného než troll placeny Mazdou. Ja je neznám ale oni znají mne. Táhnou se za mnou po internetu všude jako smrad. Seznam trollů si muže najít třeba tady:
garaz.autorevue.cz/...
Stačí pozorně číst a hned je jasné kdo je troll.
Jestli se někdo chová jako troll, píše jako troll, vypadá jako troll, tak to bude nejspíš troll.

Bože...Vy jste ale v*l.

Nicméně...ještě že jste mi to připomněl, musím zajít na FÚ a přiznat příjmy od Mazdy..

asd1

Od Mazdy to je pěkný svinstvo, vyrobit zmetek a pak následky nechat na litech co si to koupili a ještě rejžovat na výměně motorů... Ovšem kasko je Lumen jaký se jen tak nevidí...

Hledej v seznamu advokátů a postup řeš s nima. Obecně znalecký posudek, výzva, žaloba atd., ovšem pokud to je po záruce tak se jen budou smát... Ostatně nejan Mazda, slavná Škodofka to taky dělá často viz perly jako první HTP a TSI, taky se to sr... a místo bezplatné výměny se účtovalo, stačila jakákoliv záminka k zamítnutí reklamace... Fordi se taky kroutí co to jde, ostatně to je napříč značkama a opak je spíš vyjímka než pravidlo... Až si říkám že to jsou kurvítka aby byl kšeft pro servis...

asd1: Nicméně o problémech dieselů od Mazdy se toho psalo již tolik, že i já, který Mazdu nikdy neměl..o těch problémech vím. A nový Sky Activ, který měl být "revoluční", tak ten také zase tak moc revoluční není..a v podstatě moc výhod nemá-pokud vůbec nějakou (a také na něj byla svolávací akce). Spotřeba toho Sky Activ motoru je na úrovni horšího dieselu, takže jsem vůbec nepochopil, proč ho Mazda vyrábí a prodává.

Ovšem vždy se najde někdo, kdo to koupí...jak vidno.

kacko*
hodnocení

To nejsou jenom problémy s dieselem. Přesně tak to začalo u Mazdy viz foto, nejdřív svolavačka potom kecy o software, vypalování filtru, měrka oleje s bodem ,,X’’ ... blabla a tady jak se zda historie opakuje:
svolavacky.cz/...
Nekalé obchodní praktiky #7
asd1

Tak prodejce to vychválí, namaže med a sypat se to začne až když je spousta prodaných... Další to koupí protože je obecný názzor že Mazda = kvalita a o tomhle problému se nedozví, a prodejce zase namaže med jak je to super... Prostě Mazdě jde jen o prachy a zatim se jim vyplácí šmejdy neměnit zdarma ale opravovat na náklady zákazníků. Že si tim s.. do vlastního hnízda jim nedojde, resp. manažer si vydělá a že za 10 let zákazníci utečou ke konkurence ho nezajímá.. Ovšem zase přiběhnou jiní zákazníci co zdrhli odjinud, tak kšeft budou mít pořád.. Podobně i mizerný řemeslník má dnes pořád práce víc než dost, taxikáři v Praze taky atd. - turista řeke "už nikdy", ale přijede další turista co to neví a tak pořád dokola...

hodnocení

3x

Směju se, až se za břicho popadám.

Chytrolíne, prožeň to přes znalce a pak teprve zkus sesmolit žalobu. Tedy pokud ten znalec potvrdí tvé výplody. A ty žádný pořádný znalec nepotvrdí.

doplněno 26.01.20 20:47:

@kacko: Mě ne. Mazda jde úplně mimo mě.*haha*

renegade11*
hodnocení

3x

Hledám advokáta na podání žaloby?

Mám dojem že tady ho nenajdete ,mě při hledání advokáta vždy pomohl brácha Googl,

jinak se už leta držím hesla -- JAPONEC AŽ NA KONEC --

A poslední dobou tu od těch žluťáků nic dobrého nepřišlo .

h0042*
hodnocení

3x
Tak já teda taky takové značky aut nepreferuji, ale držím palce a doufám, že dostanou pořádně přes prsty a vyjde je to hodně draho. Dělat z lidí blbečky, to oni umí!

hodnocení

2x
Měrku oleje s vyznačeným X má hromada aut.
Ale Váš případ je odstrašující dvojnásob (jednak tím, že to Mazda s diesely podělala a taky těmi Vašimi reakcemi).
Podám žalobu a je to.
A jestli čekáte miliardové odškodnè a lá Amerika...no škoda slov.
A kdybyste to nevěděl, tak Mazda s dieselem se nekupuje ani nová, natož ojetá! To ví i holky na vesnici.

A proč tedy brečíte zde a nepodal jste žalobu IHNED?.Jen to tu trolíte .Jestli jste takhle jedna u "Mazdy" (importéra-prodejce -servis) tak se nedivím,že Vás poslali někam!

Prosím již sem opravdu nepište-nepochodíte tu!

Váš komentář doufám míří na tazatele.

Ej chyba máte pravdu nepřečetl jsem p.Kuky Váš nick takže se Vám omlouvám-ještě že jste se ozval!

Ano je to na p.Kacko.

07.02.20 05:53
V pohodě:)
kacko*
hodnocení

@diesel proč bych o tom nepsal? Protože se vám a dalším trollům to nelíbí? Ja o tom psát budu a bude to všude. Jasné? Kecy, ze i ostatní auta mají měrku s bodem ,,X’’ je jenom mlžení. Nebo mi snad chcete nakukat, ze ostatní měli piliny v oleji taky? Ty auta jsou nebezpečná! Nefunguji jim brzdy. To auto mám, vím o čem mluvím. Musel jsem si koupit jiné, protože s tím autem se nedá vyrazit na delší cestu. Nikdy nevíte kdy klekne motor. Praxe ukazuje, ze ten motor ma životnost cca 100.000 KM. Někdo jsem natahal auta, která měla jít rovnou z výrobní linky do šrotu a udělal si z toho byznys. Víme kdo je ten někdo? Ano víme a brzy to zveřejníme.
Nekalé obchodní praktiky #8
Nekalé obchodní praktiky #9
Nekalé obchodní praktiky #10

kutiltim*
hodnocení

2x
Je jen málo dobrých japonských dieselů. A ten od Mazdy je jeden z nejhorších. Příště si kup benzín. Žere to úplně stejně. Mazda není koncern, který umí naftu dobře.

hodnocení

2x

Tazatel chodí po poradnách se stejným dotazem. Nejde podat žaobu, ale podat dotaz na spoustě poraden.

Ale nacvičený má ten výstup dobře, to se musí nechat.

p.Martine-hooodně dlouho asi někdy od roku 2015-dle prvního příspěvku.

kacko*
hodnocení

Mužů vás ujistit, ze ten smích vás brzy přejde.
Nekalé obchodní praktiky #11
Nekalé obchodní praktiky #12

hodnocení

0x

@kacko - Hledám advokáta na podání žaloby

Hledejte cak.cz/...

mtan
hodnocení

0x
Teda, držim palce, ať to vyjde. Já myslel, že právě Japonci jsou na tom s kvalitou lépe. Je fakt, že já bych obecně do dieselu nešel, jedno která značka. Ta kvalita šla obecně u všeho dolu a u všech značek. Diesel pracuje s úplně jinými tlaky, a tam když se šetří...
Korejec, Hnůjdáj, 1,6 benzín, 80 tis. zatím musím zaklepat, vše OK

hodnocení

0x

Jen by mne zajímalo kolik jich je? deset takových z tisíce vyrobených a prodaných? nebo jen jeden z desetitisic?

Taky už jsem o takovém četl-a nakonec vyšlo,že to bylo vinou stěžovatele-nedával auto co mu patří a tím to zmařil a pak si všude možně stěžoval.Na druho stranu-pokazit se může ledasco a i dobrý solidní prodejce,servis... může udělat botu.

Nakonec nyní mám DVACETILETOU Premacy RF3F a na věk jede dobře i kldyž ne tak jako Xantie se stejným výkonem motoru (HDi90).Obě 2,0 -66kW, ovšem Mazda -přímovstřik a HDi jak známo přímovstřik CR

kacko*
hodnocení

@diesel kolik jich je? Celá série aut vyrobených za dva roky, které mají stejný motor. Mazda 3, Mazda 6 a MazdaCX-5. Pozná se to lehce, u všech byla vyměněna merka oleje s bodem ,,X’’ , to je ale technicky nesmysl, který je usvědčuje z podvodu. A to ze se to snaží hodit na zákazníka je normální, co jiného jim zbývá než to házet na klienta, stejné to bylo u Fordu. Na mne to pan Kiriakovsky,ředitel zastoupeni pro CZ+SK zkoušel taky. Proto ty auta vykupuji na protiúčet a pak to prodávají dal se ziskem.
autoforum.cz/...
MATE-li STEJNÝ PROBLÉM, MATE MERKU S BOEM ..X’’ ,PODEJTE TRESTNÍ OZNÁMENÍ. Čím víc nás bude tím lépe.
Nekalé obchodní praktiky #13
Nekalé obchodní praktiky #14
Nekalé obchodní praktiky #15

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]