Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chtěl bych se zeptat jak získat technický průkaz k motocyklu. Měl bych možnost koupit moto bez t.p. co bych měl pro to udělat moto je z roku 1947 bylo by možné jako veterán? Děkuji za odpověď
K motocyklu bez dokladů vede legální cesta jedině přes veteránské značky, starší 30 let je. Jenom je třeba počítat, že pro takovou možnost je třeba plnit různá kritéria, především odpovídající technický stav a originální provedení. Všechny podmínky lze přesně dohledat.
Navíc mám za to, že pokud bylo vozidlo v minulosti "sešrotováno", nejde přihlásit už nijak. Nevím jistě, třeba mě někdo doplní.
Jestli se doklady "jenom" ztratily, tak dohledat majitele, popřípadě dědice a motocykl přepsat.
Dobrý den, jak píše přede mnou. Jedině veterán a to vše, co k tomu patří. Mám také motorku r.v. 1948. Mám k ní i techničák s ustřiženým rohem. Sedí i výrobní číslo, vyražené na rámu. Motorka existuje a renovuji (stojí to dost peněz), ale na veterána to by to mělo fakt vypadat "skoro" jako originál - to oni posuzují. Jiná možnost mě nenapadá.
Zajímalo by mě kde se dají sehnat veteránské doklady na "bastl"Když chci veterána,chci veterána ne bastla. Na druhou stranu i pčed X lety se prováděly různé zajímavé dobové a domácí tuningy ..A jak poznat co je tuning a co bastl:
Kolem Jaw se motám přes 30 let takže docela vím o čem je řeč. Ale ve veteránklubech které znám se to takhle neřeší. Máš prachy?Chceš veterána? Fajn, investuj do motorky ne do posuzovatele
Že jsou to skládačky - jsou věci které prostě v originále neseženeš. A třeba jezdit na dobových pneu je dneska docela nebezpečné. Trochu tomu rozumím a občas zajedu někam na burzu,jsou překupníci kteří se mi snaží vnutit na první pohled stejný díl za pětinásobek ceny "bo mezityp a ty tomu přece nerozumíš ".
Technický průkaz je dokladem o schválení tehcnické způsobilosti, k novému motocyklu vydává TP výrobce, jinak kterýkoliv úřad, pokud jde o dovoz ( přeregistraci zu jiného ČS) nebo jednotlivou výrobu...pokud je motocykl technicky způsobilý a je v evidenci, technický průkaz byl vydán tomu kdo je evidován jako vlastník...kdo je evidován jako vlastník je uvedeno v technickém průkazu...pokud je moto v evenci silničních vozidel, bez součinnosti s evidovaným vlastníkem jej do registru historických nedostanete...takže kupovat moto betz TP je kupovat moto bez jakékoliv informace...klidně mohlo býát v minulosti odcizené a x-krát přeprodané
V dnešní době se cena starých motocyklů neustále zvyšuje, současně je také poptávky po "živých" dokladech...ty se dají koupit také v zahraničí...na zahraniční doklady se dá naklonovat motocykl, který poskládán z různých dílů a pokud jsou doklady platné a nejsou k odcizeného motocyklu, dá se to teoreticky přihlásit jako individuální dovoz
Jednotlivá výroby a opětovné schválení technické způsobilosti vyřazeného motocyklu tohoto typu nepřipadá v úvahu kvůli emisní normě EURO 4 a povinnosti vybavit nový motocykl nad 125 ccm systémem ABS...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.