Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jawa 250

Od: dada* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den. Prosím o radu mám Jawa 250/559 s doklady ale kdysi byla výměna rámu z jawy 250/353 je to zapsané v TP je s tím nějaký problém ohledně hodnoty?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Ty rámy si jsou podobné. Panelka není zase žádný extra klenot, takže bych to neřešil. Pokud chcete originál, sežente si ram z panelky prendejte to

hodnocení

0x

Veterán to asi není, tak hodnotu to nemá zřejmě žádnou. Možná tak jen pro majitele.

Trošku budu odporovat-vyráběla se 1962-1974 ,tedy typ 559 ,což znamená, že je to veterán a model 353 se vyráběl do roku 1962! A hodnota závísí ne od majitele ale od skutečného-původního stavu a množství dochovaných kusů (v tomto případě jej jich hejno,ale i tak dobré kusy mají cenu!)

danys*
Hodně budu odporovat,typ 353 (250ccm)-kyvacka se vyráběla od roku 1954 jako mezityp ještě s pulbubnovymi koly. Stejně tak jawa-cz 125/351 a 150/352. A už to je veterán, cena dle stavu od 30k s tp

OK, hoši, kdysi jsem ji měl taky, trošku jsem ji tenkrát vylepšil (hrazda a výfuky "doutníky"), ale tohle mě nenapadlo, jak holt ten čas letí. Koupil jsem ji za patnáct stovek (tuším v r. 1973) do dnes si pamatuji, že byla z r.1957 a za pár let za podobnou cenu prodal. A vida jak jde cena nahoru (musela by být ale v původním stavu).

pokud to nepůjde na veteránské čísla, cení se i stav moto odpovídající údajům v TP. jaký je tam motor? Jediný rozdíl rámu zjistitelný okem je průřer profilu rámu a zamykání - 353 vložka v krku rámu,559 visací zámek

Na STK většina techniků nepozná rozdíl ano mezi 353 a 559 motory, natož mezi rámy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]