Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto vybrat?

Od: cucinka0301 odpovědí: 13 změna:
Dobrý deň chcela by som niekoho kto má aspoň aky taky prehlad o autach poprosit o pomoc .. Chystam sa kupit si vozitko pre mna a moju dceru nieco mensie obstojne vyzerajuce ale hlavne aby ma to nezjedlo ked sa mi na plyne smykne noha no zaaroven aby som do kopca nemusela auto rozbiehat na flinstonovca ... Mam ponuknute tieto moznosti :
1.Opel Corsa 1.3 i + LPG 59 KW rocnik 2007
2. Opel Astra 1.7cdti 74kw rocnik 2005
3.Seat Leon 1.9 tdi 96 kw rocnik 2005
4.Ford Focus 1.6 TDci 80kw rocnik 2005
Noo a mne sa akoze pacia uplne vsetky 4 takze velmi moc by som chcela poprosit niekoho kto by mi vedel zhrnut ktore z nich by mohlo byt pre mna takym novym milacikom je spolahlive nebude pytat moc peniazkov okrem beznych udrzbo ych veci? Dakujem

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Všechno starý piksly, takže záleží na konkrétním stavu a ceně. Počítej, že u podobných aut dáš hned 20k do velkého servisu (rozvody, komplet náplně, pneu, přepis + pojistky) a dalších minimálně 30k musíš mít jako rezervu když chcípne něco typu čerpadlo + vstřiky, turbo apod., abys pak neřešila nepojízdný auto a málo peněz na zprovoznění nebo pořízení dalšího auta...

cucinka0301
hodnocení

Ono ano vsetko state piskly ale moc na vyber nemam rozpocet ma nepusti a potrebujem akutne vozidlo... s tym ze este nejake prasulky pojdu do servisu celkom pocitam kedze nekupujem nove auto len ma zaujimalo co z toho by tu niekto kto sa vyzna zvolil ... Trasy ako kedy dlhe kratke sa striedaju doteraz som sa vozila na octavii 1.8 s lpg a bolo to take celkom akurat by som povedala vyhovujuce... ale kedze ta sa nejako chytila horiet necakane tak potrebujem rychlo nieco kupit ...
joudic*
mam uz rok focus 2001 v benzinu za 20k, zatim jsem nahradil utopenou civku za 400Kc.. nicmene vhodny kus jsem hledal 2 mesice
asd1

Ještě jednou - u takových aut záleží na stavu konkrétního kusu, tj. z výběru nejde říct který je lepší..

hodnocení

0x

Noo, a jak dlouhé trasy s tím plánujete jezdit? Na krátké trase nemá diesel smysl a LPG moc taky ne. Na delší se naopak vyplatí.

cucinka0301
hodnocení

Ono je to u mna take individualne raz tak raz do tyzdna dvakrat spravime aj dlhu trasu ale denne okolo 40-50 km.

jezevec*
hodnocení

0x

Pokud jsou všechny zhruba ve stejný cenový relaci, já osobně bych volil co do spolehlivosti toho Leona.

cucinka0301
hodnocení

Dakujem pojdem sa na neho zajtra pozriet odradza ma na nom jedine to ze ma z nich najviac nabehane co zase po jednej strane moze byt dobre lebo pokial stale ide tak to znamena ze by mal zniest este co to ked aa o neho bude riadne starat ale zase aby to nebol ten opacny pripad ze mi dozije za pol roka lebo uz bude mat svoje za sebou ... Ach jaj nic horsie ako kupovat auto snad nepoznam

radis
hodnocení

0x

u těchto starších vozítek bych spíše šel po stavu. Všechna mají své typické choroby a již nejsou nejmladší, takže se nejspíše nějaké závady najdou.

U starších aut už jde i o stav podvozku, nosných částí a karoserie- rez může dost potrápit. Vybírat tak, ať to projde STK...

ta 1.3i je opravdo koncepčně starý motor a ještě k tomu benzín - trochu trnem v oku by mohlo být to LPG, kvůli stavu nádrže. Je zde, ale za předpokladu, že auto chytne za tepla i za studena a nebu šubat nejmenší pravděpodobnost, že bude mít nějakou vadu motoru.

U starého nafťáku už je to složitější - do toho už moc nevidíte. Mělo by dobře startovat, neskákat otáčky, nadměrně se netřepat, mít stejný zvuk a otřesy při puštěné i stiknuté spojce a nemělo by kouřit.

U staršího auta je to prostě tak, že něco koupíte, poopravujete si to a jezdíte dokud vás STK nerozdělí *nevi*

krtek*
hodnocení

0x

Samozřejmě dle stavu...ale co se kvality týče tak Leoša... 1,9tdi je ověřený...jak s oblibou říkám... "když se tam něco posere, aj v masně ti poví co tomu je"...a díly jsou stejný jak na octávku

smutnyklaun*
hodnocení

0x

Bez rozmýšlení bych vzal tu Corsu a těm naftovým pokladničkám se zdaleka vyhnul.

asd1

Jasně, akorát to LPG = na 99% to bude mít nalítáno opravdu hodně, dá se čekat 300+ kkm a odpovídající stav motoru, ložisek, a všeho podobnýho, takže taky pravděpodobná pokladnička, akorát opravy obecně levnější než nafta, ale zase jich může být víc... Ostatní nafty - špatný motory to nejsou, záleží na stavu.. Určitě projet diagnostikou, nejjednodušší je udělat komplet emise + TK.. Projde platim já, neprojde platí prodávající. Cuká se = tuší problém = hledám jiný auto..

mate59
hodnocení

0x

Cucinka - nekupujte si ho sama,ale si zoberte so sebou mechanika,alebo niekoho, kto tomu rozumie,lebo si kúpite auto podľa farby a tvaru karosérie,pritom bude mať vyhrkaný motor,nápravy a kadečo.Radšej si zaplaťte nejakého technika, čo auto prevetrá a zistí jeho jazdné vlastnosti.Osobne by som volil oveľa mladší ročník vozidla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]