Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě ojetého auta - povinné ručení

Od: boule® odpovědí: 44 změna:

Zdravim, budu kupovat auto a přitom mám ještě doma dosluhující. Hned jak auto koupim, musim si zřídit povinné ručení. Ptám se - přijdu o bonusy, když ještě to staré vlastním a mám na něj pov. ručení s bonusy za 10 let bez nehod? Bohužel to nelze zorganizovat tak, abych staré prodal a až pak koupil nové!

A ještě prosím nějaké fígle a rady, jak dohodnou slevičku na prodávajícím :))?

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aales*
hodnocení

2x

Staré auto klidně prodávat nemusíte,bonusy se počítají za léta,která máte jakékoliv auto pojištěné.

Je to asi pět let zpátky,kdy jsem přecházel na jinou pojišťovnu a musel jsem si přinést potvrzení o době pojištění (bonusu) od původní pojišťovny.Dnes, když jsem koupil ještě jedno auto, už tyto informace čerpali z celostátního registru pojištění a bonus mi připsali automaticky a ve stejné výši jak na první auto.

Já se tenkrát v pobočce zmínil o online sjednání přes net a byla mi nabídnuta ještě lepší cena a idividuální přístup*palec*

nu*
hodnocení

0x

se slevičkou dnes počítá každý prodávající, protože je krize a srovnatelných aut je všude jako máku, je to jednoduché, pozorně si auto prophlédnout a přesvědčit prodávajícího co vše je špatné a jaké náklady na opravy a servis po koupi budete mít...hned jak začnete auto provozovat, musíte mít povinné ručení...naopak, práv proto, že už jedno auto pojištěné máte, žádejte u pojišťovny výraznou slevu, za věrnost...pokud jí nedají, informujte se u dalších pojišťoven a uvidíte že se dostanete s cenou pojitného níž než u té stávající pojišťovny...jděte pak jinam...

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Pokud budete vůz kupovat přes bazar, bude Vám nabídnuto povinné ručení od nich.Mají z toho své provize.Ať spočítají cenu ˇpojištění a pak se zajděte zeptat na Vaši pojišťovnu.Ne vždy mají v bazarech více nabídek na pojištění.

Při koupi v bazaru se pokuste zjistit, je-li bazar vlastníkem nebo jen zprostředkovatelem.Jde také o cenu vozu.Já myslím, že minimální sleva na vůz je cca 10%.Výhodou je hotovost.*palec*Pokud budete platit hotově, vyhlídněte vůz a připravte si cenu zhruba o 10% nižší.Vemte s sebou známého a tomu dejte ještě něco z těch peněz do kapsy a domluvte se , že Vám jako půjčí kdyby se jim nechtělo jít ještě níž, než je těch 10% .

Vůz projeďte, nechte si ukázat doklady a pak jednejte o ceně.

Když uvedu příklad: Vůz za 100tis, vemte 90tis a známému z těch 90tis ještě 5tis do kapsy.nechte si vůz ukázat a projeďte se.Hledejte i sebemenší závady (výfuk, čepy, gumy, povinné vybavení..atd).Řekněte že by jste měl zájem,ale že máte jen 85tis.

Pak už je to jen o trpělivosti:D

nu*

Bazaru se oblokem vyněte, auto si sežeňte sám, po prvním majiteli, se servisní knížkou a servisní historii si ověřte v autorizované opravně. Auto nechte prohlédnout mechanikem, kterému věříte.

hodnocení

0x

o bonus nemůžete přijít a vyjednejte si klidně i větší slevu,

Vždy se pojištovna lépe strá o nové, nežli o věrné pojištěnce. Proto já každý rok vypovím smlouvu a u stejné pojištovny uzavře nové.

A vždy levnější.

rv*
hodnocení

0x

Doložení bonusů z pojištění předchozího vozidla nemusíte u řady pojišťoven dělat v době uzavření smlouvy, ale později, jinak vám pojistrku dodatečně zvednou. Některé pojišťovny na bonusy nehledíí a přesto jsou jevnější, než ty bonusové. Tak hledejte.

hodnocení

Díky všem. Ještě jedna otázka. Auto koupím např. dnes 22.2. Musím uzavřít povinné ručení a přihlásit ho hned druhý den tj, 23.2?. Vždy musím čekat až mi původní majitel pošle velký TP s přepisen na mou osobu, to však může trvat třeba 3 dny?

davidvosicky

Jakmile je auto přepsané na Vás tak by mělo mít povinné ručení...

nu*

To však může trvat i měsíc, nebyl by jste první ani poslední.

Nemusíte čekat až Vám pošle techničák, klidně tentýž den, nebo druhý, nebo třetí, podle toho jak se domluvíte.

Třeba domluvíte se, že on vozidlo na Vás odhlásí 22.2. a pošle doklady. Svoji pojistku zruší 28.2. Vy uzavřete pojištění od 1.3. a půjdete na hned na evidenčku a přepsat vozidlo.

Nebo se domluvíte na čemkoliv, vždyť jsme lidi...

davidvosicky
hodnocení

0x

Bonus se převádí a může být třeba na 10-ti autech potvrzení o bezeškodním průběhu většinou není třeba zjistí se to online přes ČKP pokud by jste chtěl napište mi na e-mail davidvosicky@seznam.cz můžu Vám spočítat povinné ručení velmi levně.

bez urážky kohokoliv,

až Vám pan David spočítá pojištění, zkuste u dalších 5 pojištověn a pak ještě smlouvat. Nejlevnější je protekční od někoho známého.

davidvosicky

Pane Milan tak jen pro zajímavost zkuste napsat co máte za obsah rok výroby a PSČ trvalého bydliště já Vám řeknu jestli je to protekční levnější:)

Sice nejsem pan Milan, ale jen tak pro zajimavost to zkusim.

Jestli mi dokazes na zaklade pouhych techto tri informaci nabidnout lepsi povinne ruceni, nez jake mam... no uvidime.

Takze obsah 3.2L

Rok vyroby 1985

PSC 339 01

A snaz se :)

davidvosicky

to vychází na 4180...

Jo. Uznavam. To je slusny. Momentalne je to cca 4900,-

axusi, hned zítra konat a zařídit pojistku, ještě trochu zlevní.

Pane Milane. Mate samozrejme pravdu. Muj problem je, ze jsem linej. A jak znamo, za lenost se plati... v tomto pripade zhruba 800,-.

Ale az mi prijde slozenka na dalsi rok, tak uz to asi poresim. Zkusim Vasi fintu s vypovezenim a novym uzavrenim... jestli teda nebudu opet linej :(

Ale komu neni rady... vsak ja vim...

davidvosicky

Ale s tím vypovězením bych si tak jistý nebyl pokud je už maximální bonus a pojišťovna v tom roce nezlevní což nezlevní spíš zdraží...:) tak i pro nového zákazníka by to mohlo být dražší než pro toho se starými podmínkami(ceníky).Dá se udělat nějaká obchodní sleva ale zase když je maximum bonus tj. 50% sleva a tj maximum co pojišťovna dá...čili ani ta obchodní to nezachrání:)Chce se to nejdřív zeptat a pak až rušit...někomu to vyjde levněji jinému naopak...

klidně

Š 120 , rok výroby 1984, obsah 1174, Pardubice, bezeškodnost 120 měsíců, ŘP od roku 1974, hmotnost 1275, registrace ČR, pojistné plnění záklaní,

cena je ...

až po Vás, a klidně si nechám i další auta pojistit od Vás, pokud budete nejlevnější.

Děkuji Vám.

doplněno 22.02.10 17:21:

pak dám Leona pro kontrolu, zdali jste lepší nežli jiní...

davidvosicky

Tak Š120 vychází na 1326Kč/rok...

Děkuji za nabídku, večer Vám přiložím obrázek s cenou, páč by jste mi nevěřil.

zkusím tedy 813Kč

Koupě ojetého auta - povinné ručení

a teď to důležité:

Koupě ojetého auta - povinné ručení #2
ar*

Chlape jak ty to děláš *palec* Hold kdo umí ten umí. Věřím ,že kdybys je ještě chviku ukecával tak to dají za 144Kč jako kdysi.*smich*

Petroneli, páč to jsou moje peníze (Harpagon Moliere), které jim dávám, a nějak se mi nechce. Proto nesouhlasím s cenou a jdu ke konkureci. To zabírá, páč já doložím dvě+ auta a bezeškodní průběh. To fakt zabírá.

Jsou lidi, kteří mi to nevěří, a platí a platí...

davidvosicky

hmm to je opravdu zajímavá cena na tu se tedy opravdu nedostanu...:)Jinak pojistné plnění u povinného ručení bych asi vůbec neřešil protože z toho Vám žádné peníze stejně nejdou.A můžem tedy zkusit ze srandy Leona...treba jiny vůz vyjde zase lépe u nás...doufám tedy...:)

děkuji za nabídku, opět večer od svého poče

málem jsem zapoměl

doplněno 24.02.10 21:37:

děkuji

Koupě ojetého auta - povinné ručení #3
davidvosicky

Tak s Leonem jsem schopen dostat se na 2 703Kč/rok...

Ato jste mě překvapil a musíme to řešit. Páč jsem měl nabídku od 6000 a dostal jem se na 3 tisíce a něco. Do rána jsem to zapoměl, takže zase až večer.

Kolik počítáte bezeškodních měsíců, když jsem je záměrně nenapsal?

Asi jsem nedal seriozní informace a budu muset asi složit omluvu. Vozidlo je psané na syna, zatím měl jen 36 měsícu bezeškody.

davidvosicky

Měsíců počítám 120 jako u Š120 jestli máte na jednom autě 120 měsíců dá se to převést na všechny smlouvy...Pokud je vozidlo na syna mohlo by se to udělat tak že Vy by jste byl pojistník aby to bylo levné a syn by byl držitel a vlastník v zelené jkartě by byl také on...Jinak kolik by to vyšlo na syna se mohu podívat taky ale potřebuji jeho věk...

Davide, vynikající informace, máte pravdu, mám to tak uděláno. Je tam 120 měsícu, ale na Vaši cenu nedosáhne. budeme se musit spřátelit, na další pojištění.

Synek je narozen 1.10.1982 jeho věk se každý rok mění, a já si to nepamatuji. ŘP "C" má od 18 let.

davidvosicky

To je právě špatná věková skupina na syna by se to vůbec nevyplatilo to vychází 4 534...ale na Vás za těch 2 700 není problém...teď záleží jen na tom ke kdy by jste mohl smlouvu zrušit protože pokud ji nemáte max. 2 měsíce tak to jdde vždy 6 týdnů před každou splátkou.

Davide, opět děkuji, tuším že jste se dostal (z protekce) na 3200Kč, ale to musím večer ještě zkouknou.

"...ale na Vás za těch..." to víte my starší a zkušenější...;)

doplněno 25.02.10 13:20:

nechcete mě zaslat kontakt na Vás?

mailto: milan.cukrar@volny.cz

davidvosicky

Kontakt jsem Vám poslal na e-mail měl by tam být...

Došel kontakt, děkuji, ale mám fofr.

Davide, mám zkusit ještě Seat Leon?

Děkuji

pavka76*

Šáde jako nová 105 000km*smich* Jinak ta cifra za pojistku je pěkná. Ale zajímalo by mě jestli má někdo taky zkušenosti s pojistným plněním? Měl jsem u nich dvě auta a po zrušení a dvou dopisech stále nemám (asi rok) potvrzení o bezškodným období. Jde o to,aby ta pojistka k něčemu taky byla.

Moje komunikace s directem je Ok. Zavolám skype, pošlu aby mi zavolali.

zrovna včera mě přišlo, že jsem nedodal bezeškodní období. On to píše automat, takže jsem jim napsal, aby zavolali, a sděli jsem jím, "prosím, pošle te si sami sobě tento dopis", zasmáli jsme se a bylo OK.

Plnění...každá pojšťovna se snaží nezaplatit to co by měla, avšak, když máte informace, tak zaplatí hodně...

pavka76*

Ani já neměl problém,baterku poslali,stínítka do auta,myslím nějakej vizitkář bo co,občas někdo zavolal (akce Flotila,atd.). Pak jsem pojistky zrušil a nedošel ani dopis s "bonusy". Ted platím plnou pálku u ČP. Musím to dořešit.

Pavle, baterky OK, měl jsem tři, bohužel postrácel.

Proč jste od nich odešel k ČP?

Já jsem odešel s Leonem, u directu byl moc drahý

pavka76*

Pojistky jsem zrušil z důvodu prodeje. A tu ČP mám od prodejce,vím že není nejlevnější,ale něco jsem musel uzavřít. Není to konečná varianta,jen se k tomu dokopat a pořešit to. Přiznám se,jsu troch lenoch.

davidvosicky

ČP? s alianz nejdražší co může být:) Jinak od začátku roku 2009 by měli pojišťovny mít online přístup do ČKP a potvrzení o bonusy by nemělo být ani třeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]