Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřeboval bych poradit,jak postupovat.Na parkovišti mi nabourali dveře,ale nechal lístek s jménem a tel. číslem.Nejprve ho budu kontaktovat,ale jak dál správně postupovat?Děkuji za radu.
V principu je to špatně - bez asistence policie - ujel od nehody (v případě nutnosti ho na tom faktu můžeš dusit).
V dané situaci bych zajel k nejbližšímu (nejlépe známému) servisákovi a požádal ho o přibližný odhad nákladů na opravu. Pokud se to bude muset lakovat, tak jen lakování bude 2-3 tisíce. Tím budeš mít informaci pro jednání. Spoj se s viníkem a zeptej se ho jak to chce řešit - zda v hotovosti (budeš vědět kolik bude zapotřebí) nebo zda to předáte pojišťovně. V případě pojišťovny ideálně vyplňte formulář Záznam o dopravní nehodě který jsi dostal od pojišťovny, on to podepíše s uvedením že je viník a ohlásíš nehodu na jeho pojišťovnu (pokud máš ve své pojistce připojištění vyřízení nehody, tak to dáš na svou). Pokud je někdo pojišťěn u ČPP, tak oni chtějí ještě jeden formulář, kde viník explicitně rohlásí že je viník.
asi bych postupoval podle rady Arnie.
Odhad škody, oslovení viníka, který byl tak slušný, že dal na sebe kontakt, snažit se domluvit, ale asi přes pojištovnu bych to řešil.
Tam je jistota, že za několik dní nikdo neodmítne plnění.
navíc z malého ťuknutí se může vyklubat podstatně víc věcí. Já na motorce nedobrzdil na štěrku za autem , na motorce lehce ťuknutý přední blatník a škoda na autě ve finále 80 tisíc , trefil jsem se těsně na kraj zadní kapoty... přitom na pohled jen lehce namáčknutá kapota a pohnuté zadní světlo...člo to z povinného , sepsali jsme na místě záznam a zbytek si řešily poiišťovny a servis...
Sepsat záznam o nehodě + uznání viny, pak předat pojišťovně a s likvidátorem vyjednat možnosti jak to řešit.
Nebo řešit bez pojišťovny, v tom případě chtěj prachy předem.
Kdyby se cukal, tak papírek s kontaktem je ujetí od nehody.
Pokud se musí sáhnout do dveří, tak nejlevnější bývá sehnat nové z vrakáče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.