Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Německo - stále neomezená rychlost - dálnice?

Od: filipnovak odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat je v Německu neomezená rychlost na dálnicich nebo už to tam neplatí, mám Audi RS6 a chci vyzkoušet 340tku tak proto se ptám.

S pozdravem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolik*
hodnocení

2x

Německé dálnice jsou v tomto ohledu jistým unikátem: na přibližně jedné polovině délky není rychlost pro osobní vozy nikterak omezena, platí zde pouze všeobecné, avšak nezávazné doporučení, dodržovat dobrovolný limit 130 km/hod. Přibližně jedna třetina dálnic má pak trvající omezení rychlosti, zbytek se řídí hustotou dopravy a jinými faktory.

ale take je nutne brat v potas jine zakony viz.-

auto.idnes.cz/drz/...

jarda2*

To uz je docela moc, hodne stesti ...

Ale dase najit dost useku neomezenych, to jo, kazdopadne doporucuju dobre volit cas - vetsina aut nejede ani 130...

filipnovak
hodnocení

Děkuju všem za rady, nemohli by jste sem ještě hodit, kde například jsou ty neomezený dálniční úseky.

S pozdravem

arimas*
hodnocení

0x

ehehe prave jsem se vratila z dovoleny a jela jsem pres cele nemecko a vsichni co me predjizdeli jeli hodne pres 200 hahaha. takze asi nebudes jedinej magor co na to slapne a dej se bozi vule*smich* tadodam jenom : at ta sranda nebude tvoje posledni , to by sis to auto moc dlouho neuzival ...

petr123*
hodnocení

0x

Jen než tam vyrazíš tak si jen tak cvičně schválně spočítej, kolik metrů "proletíš" za 1 jedinou vteřinu...

On si to člověk za jízdy v pohodlí auta většinou neuvědomí, kolik auto ujede za jednu jedinou sekundu i při "pitomých" 150 nebo 200 km/hod.

hanher*
hodnocení

0x

No,zase až tak omezená není.

Auto může jet pouze maximální konstrukční rychlostí uvedenou ve velkém TP.

Pokud pojedeš s autem,které má max.konstrukční rychlost 200km/h,a budeš ho mít upravené např.že bude schopno jet 260km/hod,a při této rychlosti Tě zastaví policie,budeš jim mít co vysvětlovat,a taky platit.

hodnocení

0x

na Brněnským okruhu se mi to jeví bezpečnější, ale maximálky se tam dosahuje kolem 300 víc už skoro nee. Jsou tam volné otevřené dny během roku. Něco málo se asi musí zaplatit. . . . . nechcete tam třeba zavolat a pozeptat se. .? myslim, že mají brnocircuit.cz nebo podobně. Silnice nejsou závodní dráha, a určo to máte blíže než do Němec. . ne?

hodnocení

0x

V německu na dálnicích rychlost omezená není, pokud v daném úseku není rychlost omezující značka. Nicméně úseků, které takový kalup snesou zas moc nebude. Každopádně dej pls. vědět, kdy a kde chceš ty tři kila jet, já po Německu jezdím dost často, tak abych mohl jet evtl. jinudy. MĚ život ještě neomrzel, víš...

honzarocket
hodnocení

0x

Každopádně jsou v Německu stále úseky bez limitu, třeba dálnice u Dingolfingu. Nemají tam limit kvůli tomu že tam testují svoje nové BMW vozy, proto když tam jsem tak si toho maximálně užívám. Tak doufám že jsem někomu odpověděl a příjemné lítání pánové :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]