Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podoba na fotce na průkazu - problém?

Od: mysakplysak* odpovědí: 8 změna:

Ahoj lidi , je to rok co jsem dostal ŘP od té doby se změnil docela můj vzhled ( přibral jsem a nechal jsem si zkrátit vlasy ) tak se chci zeptat zda mohu mít nějaké potíže při případné silniční kontrole , či dokonce nějaký postih za to "že si nejsem moc podobný "? Děkuju za odpovědi Adam

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Neřešil bych to. Pokud je doklad platný, mělo by to být bez problémů. Já měl podobný zážitek - nechal jsem si narůst vousy a na dokladech jsem byl bez nich. Jen jednou se tomu podivil německý celník, že v pasu jsem bez vousů. Já mu navrhl, že se klidně oholím na místě, když mi půjčí holící strojek, on smích - a jelo se dál.

kytka*

Pokud bys měl ale problém při cestě někde v cizině bylo by to asi horší. Myslím pro klid ,*tuc* by bylo dobré si doklady vyměnit s novou fotkou.

hop®
hodnocení

1x

Ahoj Adame, myslím, že s menší změnou vzhledu, kterou popisuješ bys neměl mít problémy. Když jsem se před lety (1984) vrátil z vojny, a proti fotce z OP jsem přišel o dlouhé vlasy, vousy a pár kilo (z 80 na 65 - bylo to znát i v xichtu) tak chápu, že VeBáci prudili. Dneska bych už se nebál... Teda pokud z Krakonoše se nestal totální meloun, to bych možná fakt radši doporučil výměnu dokladů. :)

hodnocení

0x

to je na policajtu který tě zastaví. když tě zastaví debil který ti nebude věřit tak asi bude těžké dokázat že jsi to ty*smich*. být tebou tak si nechám udělat nový s novou fotkou.

1jara*

To samé udělej i s občankou.*sok*

alf*
hodnocení

0x

stačí co vymyslí EU a poslanci a ještě měnit takhle dobrovolně, to bych nedělal.

bob*
hodnocení

0x

a co tak si přečíst zákon o OP?

pavka76*
hodnocení

0x

Myslím,že by jste musel mít hodně velkou smůlu a natrefit na nějaký aktivního SNBáka. Je spousta lidí (slečen),co by musely podle vizáže měnit doklady každej týden. OP i ŘP se vydávají na 10let ,tak tam snad nějaká tolerance bude,jinak se budete muset udržovat ve formě,dle fotky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]