Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hyundai vs. Škoda

Od: pride odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer, Vážení,

rád bych slyšel názor zkušenějších a požádál o pomoc při výběru ojetého vozu.

Momentálně se rozhoduji mezi i30 od firmy Hyundai a dejme tomu Rapidem nebo Octavií od firmy Škoda. Rozpočet na se pohybuje okolo 250 000,- Kč +-. Rok výroby od 2015, najeto do 120 000 Km.

Hyundai mě oslovil celkovou výbavou oproti Škodovkám ve stejné cenové kategorii.

Budu rád za každý názor nebo osobní zkušenost.

Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neporadím, protože nemám s novými vozy ani jedné z těchto značek zkušenosti, ale obávám se, že se tu skutečné rady moc nedočkáte, protože si tu budou všichni chválit to jejich, hanit to druhé a část vám napíše, abyste vybral úplně jinou značku :)

vilik*
hodnocení

0x
Když máte takovéto velmi podrobné a specifické požadavky na kvalitu, systém, způsob použití a z toho plynoucí motorizaci a vybavení a jiné a jiné, kupte si podle barvy.
Já bych z toho koupil asi stříbrnou oktu, ovšem pouze na základě toho, že se mi nejvíce líbí vzhledem.
Tím Vás nechci zesměšnit, jen navést na doplnění otázky.

mathew
hodnocení

0x

4 roky starý Rapid se 120 000km za 250 tisíc bude super kauf (pro prodávajícího, protože dostane možná i celou pořizovací částku*smich*) a u těch ostatních to bude podobné...

Za ty peníze a s těmito požadavky si raději kupte nové a pokud to chcete utratit za ojetinu tak aspoň nějakou za kterou to stojí... Superb, Passat, Mondeo, Insignia, P508, BMW, Mercedes, Jaguar*srdce*

joeventil*
hodnocení

0x

... jen dlouholetá osobní zkušenost - rozhodnutí nechám na Vás 1- podívejte se na ceny originálních náhradních dílů ... 2-Hyundai oproti Škodovce se běžným užíváním opravdu rychleji vybydlí ... 3- proč i když vybavenější Hyundai oproti Škodovce ztrácí rychleji cenu?! ... osobně bych se držel faktu že nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci - přeji šťastnou volbu při výběru ;)

hodnocení

0x

Je to jak už bylo řečeno, každý pochválí to svoje. Já mám zkušenost jak s vozy Škoda, tak Hyundai. Nyní jezdím s vozem Hyundai. Je to o momentální náladě a estetickém vidění. Ale zatím jsem spokojen.

hodnocení

0x

Na tohle se nedá odpovědět. Co se líbí jednomu, druhý nesnáší.

Mnoho let jsem měl škodovky. Od 120 po Octavie. Vcelku spokojenost.

Pak se mi dostal do rukou Ford C-max, dvoulitr benzín v automatu. Dost lidí mě zrazovalo, že to je absolutní nesmysl, at si koupím další škodověnku. Nekoupil. Již několik let s tím jezdím a zase spokojenost. Leju jen benzín. Jo, vloni jsem měnil destičky, ale to není žádná závada.

break
To je úplně nádherné příklad český mentality. Někdo má celej život škodovky, a když chce přejít k jiný značce, tak si okolí div netrhá vlasy. A ono se to po letech ukáže jako funkční...

Jj. Jsou značky, který mě osobně neimponují, asi bych si auto od ni nekoupil. Ovšem třeba sestřenice má auto takový značky, již několikátý a jiný prý nechce. Jedině frantík.

Holt, každýmu se líbí něco jinýho. Někdo vdolky, jiný holky.

hodnocení

0x

Já doporučím najít si v okolí známeho, který auta mají a domluvit si zkušební jízdu.
Já měl dlouho v hledáčku pár typů aut a po zkušební jízdě jsem hned pár pustil k vodě, protože mi nevyhovovaly třeba tvrdé sedačky (mám nemocná záda) atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]