Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě,zda je nějak upravena (vyhláškou nebo zákonem) situace ,kdy je na silnici namalována žlutá nepřerušovaná
čára(zákaz zastavení) versus namalovaná modrá zona. Je nadřazena zákazová dopravní značka, nebo platí placené parkování rezidentů? (příspěvek do bezedné kasy magistrátu)
"Žlutá čára" Zákaz zastavení je dopravní značka podle vhl. č. 294/2015Sb. Naproti tomu "modrá čára" není dopravní značka ve smyslu uvedené vyhlášky. Z toho plyne, že modrá čára je pouze informace o existenci "modré zóny" ve smyslu tzv. "pražského nařízení" č. 11/2007Sb. Z toho plyne, že řidič je povinen dodržovat dopravní značení, tedy Zákaz zastavení. Kombinace V12c a "modré čáry" tak, jak je zřejmé z uvedené fotografie, postrádá logiku, je nesmyslná a nemá podstatný význam.
Další informace lze nalézt v z. č. 361/2011Sb. a obou již mnou uvedených předpisech.
Místní úprava matoucí neznalé řidiče parkující automaticky u modré podle zásady "platí co mám blíž", pokuty za parkování na žluté pak pomůžou naplnit městskou kasu
Ano, bohužel natěrači se žlutou barvou a natěrači s modrou barvou se neumějí domluvit. Tedy spíš jejich šéfové.
U mojí mamky před vjezdovými vraty je modrá čára, když tam nezajedu, tak se nepose*u, Ale když tam něco dělám a parkuju ve dvoře a někdo zastaví před vjezdem, tak jsem na mrtvici, a s Jumperem se vytočit na chodník je na milimetry...
Asi bych musel vidět "rezidentní" svislou značku. Páč proč by nemohl být celý úsek vyhrazen pro rezidenty, třeba od PO-PÁ, v sobotu pro ostatní. Ale zde by nesměl zastavit nikdo ani o víkendu. Ale pro přesnou odpověď je třeba přesné místo GPS, aby se zjistilo, proč tam je ta žlutá čára.
Jak vymezit prostor v rezidentní části, kde se nesmí stát, páč tam je...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.