Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po výměně předních světlometů nesvítí tlumená

Od: ozak1968® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Včera jsem vyměnil přední světlomety za nové a nesvítí mi tlumená světla. Auto je Škoda octavia 1 combi. Kontrolka na tlumená světla svítí, jak zapnu světla rosvítí se parkovačky,přepnu na tlumený,svítí zase parkovačky,přepnu na dálkový a ty svítí normálně.Díval jsem se na pojistky,ty jsou v pořádku. Napadlo mě,že jak jsem vyměnil světla za jiné,mohlo být jinak zapojení elektriky,ale barvy drátů souhlasí.Mlhovky svítí taky v pořádku. Všechny kontrolky světel taky svítí. Na co se ještě podívat? Díky za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Schema a měřit..

hodnocení

2x
Koukni na konektor jestli se ti nakej kontakt nezamačkl do světla
A pak naohejbej lehce kontakty konektoru tak aby měli kontakt
Dale koukni na patici ty H4ky tam ty kontakty taky bejvaj vyhřátý
asd1

Jako první bych proměřil konektor u světla jestl jde šťáva do něj, který pin = schema..

Pokud měnil světla a ty světla před tím chodily tak počítám že tam napětí bude
Samozřejmě tim že to změří nic nezkazí *palec*

hodnocení

2x

Když dáte dálkové tak svítí tlumené + dálkové?

...a nesvítí mi tlumená světla

Navíc jsem neviděl auto, kterým by u H4 svítila tlumená i dálková zároveň.

hodnocení

2x

Vemte voltmetr a změřte napětí - přijde mi to jak když máte vadné žárovky nebo někde blbě ukostřeno.

Při špatném ukostření by nesvítila ani dálková a že by odešly zrovna ve chvíli výměny reflektorů obě žárovky najednou není pravděpodobné (ovšem ani vyloučené). Spíš bych hledal v místech, se kterými se při výměně hýbalo. Každopádně to chce aspoň zkoušečku.

hodnocení

0x

Bez měření není vědění. Změřte, zdali jde do patice napětí. Jsou žárovky OK?

hodnocení

Tak jsem ze sebe udělal debila. Byly to vadné žárovky. A to jsem je včera jak jsem vyměnil světla kontroloval a nezdály se mi špatné. Dnes jsem všechno zkontroloval a jako poslední možnost jsem vyndal pár nových žárovek že to zkusím a ejhle...Vůbec netuším jak mohly odejít obě naráz,do včerejší výměny světel svítily. Díky všem za rady .A omlouvám se,netušil jsem že to budou žárovky. Díky.

Ty H4ky, jak už mají takové usmolené vlákno, tak jednak nekreslí ostrý přechod světla stínu (je s nimi blbě v noci vidět) a zadruhé jsou citlivé na vibrace a manipulaci a vlákno snadno sletí. Pak nesvítí.

Já mění co 1-2 roky preventivně. Jezdím i v noci a staré žárovky svítí opravdu hůře.

ozak, hlavně že jste si poradil, je vidět, že jste šikulka.

Mnozí by jeli do servisu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]