Nejste přihlášen/a.
z jiné káry jsem vybral pas LED diod a chci to zapojit dozadu jako 3. brzdové světlo, ale někde jsem slyšel, že to musí splňovat podmínky nebo dokonce byt homologovane, jinak je to na pokutu...
nevite nekdo co je na tom pravdy, popr jake podminky musi to svetlo splnit? diky
No pokud vím,tak by mělo být originál namontovaný od výrobce.Takže by jste ho tam neměl dávat.Ale na druhou stranu si nemyslím že by policajti kvůli tomu asi nějak prudili-snad jedině pokud by to byla nějaká prasárna.Když se kouknu u nás na parkoviště vidím cca.6 aut který dozajista mají to třetí světlo taky dodatečně namontovaný.
Pokud "něco" není schválené pro daný typ vozidla, není to povolené a pokračuje to pokutou a demontáží...
Druhá věc je, že i policajti usoudili, že to je věc dobrá, protože tahle brzdovka bývá vidět o pár aut dozadu (prokazatelně zvyšuje bezpečnost provozu) a proto ji ve většině případů tolerují. Ze zákona policajti nesmějí tolerovat nic, ale když překročíte rychlost o 1 km/h, tak to neřešej a taky tolerujou. Podobný je to i s tou brzdovkou. Ze zákona být nesmí, ale to by musel "bejt fakt debil, aby prudil", já osobně bych se toho nebál.
MŮZE!Je to třetí brzdové světlo,dle vyhlášky tzv. zadní poziční výstražné světlo,ale musí mít homologaci dle vyhlášky 2009,těch světel s homologací koupíš dnes mraky a za pár korun.
doplněno 28.02.10 18:09:Pozor!Neexistuje pásek s LED diodami ,který má homologaci pro externí použití na mot.vozidle!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.