Nejste přihlášen/a.
Může způsobovat nemožnost "studených"startů, u dieselového motoru, při teplotách okolo nuly a pod nulou, chyba "P0100" uvedená v diagnostice OBD II jako "Hmotnost nebo objem vzduchu - Porucha obvodu" . V potrubí od vzduchového filtru k turbu je namontována t.zv. "váha vzduchu". Jde o čidlo, zapojené do řídící elektroniky vozu. Mohlo by to mít souvislost a o co by mohlo jít? Po startu, na základě pomoci Startspreje a krátkém prohřátí motoru, pak již auto startuje bez problémů. Děkuji za reakce.
Jedná se o Jeep Grand Cherokee 2,7 CRD, s motorem MercedesBenz. Jinak baterie, žhavení, rozvod a přepady paliva, včetně obou čerpadel, by mělo být v pořádku. Ale nyní jsem ještě zjistil, že v tom sacím potrubí je rověž snímač teploty nasávaného vzduchu. To by na to nemohlo mít vliv?
Tak jsem dnes hledal, v motorovém prostoru toho auta, ten "snímač teploty nasávaného vzduchu", který by snad mohl mít na to startování studeného motoru vliv (mělo by to být něco jako je v odkaze), ale ať jsem jej hledal kde hledal, nikde jsem jej nenašel. Nevíte někdo, kde by to mělo být? Na přívodu vzduchu, od filtru k turbu, je akorát ta "váha vzduchu", ale to uvedené čidlo zde nikde není. A není tam ani žádný kablík navíc, že by nebyl třeba osazen. Zkusím zajet k nějakým automechanikům u nás, třeba něco poradí. Autorizovaný servis je od nás poměrně daleko (Ostrava, Brno cca 120 km).
Poslal jsem Vám odkaz na jeden spolek Jeepařů do soukromé pošty (sem se to nesmí).
Klidně se zaregistrujte, k ničemu to nezavazuje a dozvíte se tam i spoustu jiných zajímavostí, například o různých srazech a akcích.
Díky. Už jsem to tam prolistoval dříve a vše co se k tomutom problému vztahovalo, jsem si přečet, případně stáhnul. Dotaz jsem tam ale nezadával, neboť bych se měl registrovat a zatím jsem to považoval celkem za zbytečné. Já se nikdy nafťáky nezabýval. Jenom benziňáky a v těch jsem se vyznal poměrně dobře. No a na "stará kolena" se ještě asi "vyučím" i na těch "dízlech".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.