Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peugeot 206 2001 -odpojení hlášení palivoměru

Od: lukazz odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám Peugeot 206 2001 1366ccm benzín, a před 2ma lety mi přestal ukazovat palivoměr. Ručika palivoměru na budíku v kapličce, je na nule. A svítila trvale žlutá kontrolka PHM.

Jelikož v autodílně mi řekli že to můžou být celkem tři různé součástky co způsobují tuhle závadu, a výměna každé z nich byla za 3-5 tisíc a nebyli schopní říct která to je (celkem by mě to mohlo stát 12tisíc), tak mi poradili ať vždy natankuji plnou a sleduji si spotřebu mezi tankováními a tak budu vědět dojezd. Tento systém mi vyhovuje.

Před měsícem jsem měl v nádrži jen 10l benzínu a na palubní desce na budíku palivoměru začala blikat žlutá kontrolka PHM a současně blikat červené STOP které je pod budíkem rychloměru. Tohle se mi nikdy nestalo.

Zajel jsem hned na benzinku natankovat plnou. A byl klid. Zase jen trvale svítila žlutá kontrolka PHM.

Ale po pár dnech znova.

Začala blikat žlutá kontrolka PHM a červené STOP.

A to to dělá pořád dodnes. Jedná se o falešné hlášení. A chtěl bych odpojit palivoměr. Jestli by stačilo odpojit nějakou pojistku, pod volantem. Prosím o radu. Děkuji!

Nebo jestli je jednodušší vypojit žárovičky z kapličky?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zkus nejdřív odpojit baterii tak na 5 minut
lukazz
hodnocení

Zkusil jsem. Měl jsem to odpojené celou hodinu a po připojení a nastartování opět obojí bliká.

Prosím co mohu zkusit dál?

Vycvaknul bych konektor u čerpadla očistil kontakty mírně naohejbal a zacvaknul zpět
Taky bych pokud to očišteni kontaktú nepomúže vyndal plovak z nadrže a ohmetrem proměřil jestli funguje

asd1
hodnocení

0x

Autodílnu bych s jejich pokusama 3x 5k poslal do háje a dal bych celou nádrž z vrakáče...

auto.bazos.cz/...

Nejde o nízký tlak paliva? (čerpadlo a kabeláž k němu, regulátor tlaku paliva..)

clovicek*
hodnocení

0x

Zdar , nechápu teda co ti řekli v tom servise. Co ti řekla diagnostika? Když bliká stopka většinou svítí ještě další kontrolka , na Stop je napojeno spousta čidel. Taky to muže bejt vada BSI jednotky přes který to všecko teče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]