Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

For Fiesta 1.3 r.04

Od: vencaa odpovědí: 13 změna:

Dobrý den mám v plánu se jet podívat na Ford Fiesta 1.3 51kw 2004, najeto 150 000 tisíc. Chci se zeptat kdo má s tímhle vozem nějakou zkušenost, je to dobré auto? Na co vše se při prohlídce zaměřit? Dočetl jsem se, že tento motor má rozvod řešen pomocí řetězu? Takže by odpadla výměna pokud by nebyl špatnej? Nebo jak často by se měl řetěz měnit asi i vodní pumpou ne? Děkuji všem za info

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Moc to nejede, žere to, rezne to. Nějaký závažný problém jsem s vozem neměl
vencaa
hodnocení

auto bude pro přítelkyni takže není třeba trhač asfaltu a jak je to s těma rozvody prosím Vás?

break
hodnocení

0x
Jednoduchý jak facka, motor starý litinový OHV.rozvody jsou řešeny řetězem...takže zcela blbuvzdorny
vencaa
hodnocení

Jakou životnost mají cca tak ty rozvody? někde píšou 200 000 jinde 150 000 a jinde zase výměne apo 10 letech od roku výroby?

break
Nevím, ještě jsem nezažil, že by se to měnilo. Ten motor přežije karoserií, pokud má olej, zadrenejch jsem viděl dost nebo s dirou v bloku, je to řetěz, chrastí , když chce výměnu.

martin12*
hodnocení

0x

Stejný motor a ročník má sestra. Využívá ho jen jako nákupní auto, tak má najeto jen asi 30 tisíc. Problémy žádné, zrezlé také není, rozvody řetězové, jak už tu bylo psáno. Myslím, že je spokojená :).

vencaa
hodnocení

děkuji za zkušenost :) auto bude pro přítelkyni a ta většinou jezdí město a občas jen mimo obec když jede ke kamarádce a nebo rodičům na návštěvu.

hodnocení

0x

Rozvody se řeší vždy - jak řemen, tak řetěz (i řetěz se může roztrhnout). Oproti řemenu je trvanlivost řetazu vyšší. Říkává se, že řetěz opotřebení projevuje zvuky... nemyslím si, že by to byla pravda.

Nájezd je na hranici životnosti auta - já měl cca. 100tis (takže po stočení na hranicích asi 200tis) a rok 2002. Koroze byla v zadních blatnících již opravovaná vyvařením - místo podběhů je tam filc - to bych liskal toho myslitele...

Problém je v elektrice - pokud je třeba více výbavy, topení v elektrice, klima, rádio original - se vším elektrickým byl problém. Další fiestu jsem raději kupoval holátko -odpadlo hodně problémů.

Problém motorický jsem měl s krokovým motorkem - má uvnitř plastového "šneka" co se seká a opotřebení pak dokázalo zaseknout plyn nebo se při volnoběhu sami zvedly otáčky na 4-5tis.

doplněno 14.01.20 11:11:

Ony ty opravy nejsou drahé - rozvodový řetěz sada do 3000,- a máte klid do konce života auta. Nejhorší stavy jsem měl s topením- elektronický přepínač 2x vadný. Řešil jsem odpojením topení na sezonu - takže v zimě pořád topilo, v létě nikdy :D

vencaa
hodnocení

chápu, ale co tam čtu tak by Fiesta měla bejt jedna z těch spolehlivějších. Ono každý ojetý auto je risk. Já mám zase podobnou zkušenost s Fiatem Bravo elektrika si žila svuj vlastní život když se pustili stěrače zhasla světla, občas stěrače nereagvali apod :D

Na druhou stranu kamarád má Fiat Punto rok 2004 a je sním velice pokojený

vencaa
hodnocení

Právě, že tam je ten řetěz tak se mit a fiesta líbí i co se týče, že je v zachovalým stavu nikde nic není odřený ani orezlý a i mezery sedí. Samozřejmě se na ní ještě pojedu podívat s mechanikem. Tak právě scháním info kde se dá abych věděl na co se zaměřit při kontrole hlavně

Dejte bacha na ty zadní lemy - zadní blatník je to nejhorší z kastle! Pak reznou spodky dveří.

Pak pozor na tlumiče, brzdy, výfuk... s poslední fiestou jsem se rozloučil právě kvůli zlomenému tlumiči bez předchozího varování. Brzdový systém rezne, výfuk taky. Jsou to stovkové položky, které vám první měsíc můžou naskákat na tisíce.

Zkuste položit zadní sedačky - jestli bylo bořené ze zadní části, může být v kufru pod tapecem nebo na bocích zjevné poškození. Vyzkoušejte topení i studený vzduch - případně klimu.

Tato auta měla taky problém s drolením dveří - látka je lepená na molitanu, který se drolí. Může to být nepříjemné. Originální rádio v případě odnímatelného panelu rádo nefungovalo - ten panel po čase nesedí, je vychozený... nejde sehnat náhrada.

Jinak si myslím, že auto přes veškeré mouchy bylo u nás vždy 3 - 4 roky se spokojeností...

asd1

Dokumentace k autu, právní vady typu exekuce/ čorka, minulý servis kdy se co dělalo (někdo má komplet faktury ze servisu nebo nákup dílů).

Prohlídka: koroze, jak kastle tak potrubí (brzdy i palivo), nápravnice, výfuk atd., Souhlasí VIN i typ motoru. Opravené bouračky - lícování dveří, haupny, světel + jejich vzhled - neoriginální lakování, tmelení dílů v motoru, v kufru u zadního čela.. Stav podvozku, čepy, silentbloky, řízení, (zahoupeš autem + zalomcuješ kolama) stav brzd, pneu zimní + letní (boule, oskákané od tluničů, křivě sjeté pneu, kleplé ráfky), Těsnost - úniky kapalin - převodovka, motor, brzdy, servořízení, klima (PAG olej je zelený). Vzhled kapalin (šlem v oleji, olej ve vodě) Všechny dveře i kufr - otevírání, stahování oken, nastavení zrcátek. Otočit klíčkem - svítí všechny kontrolky, signalizase poruch pozhasínají (bagy např.) Pak nastartovat - studený start, větrák a nastavení klapek ventilace, funkce klimatizace, světla a jejich přepínání, rádio, spojka + řazení, cvakání homokloubu v rejdu doleva i doprava, po ohřátí motoru, plynulý tah motoru pod plynem z nízkých do max. otáček bez vibrací (poloosa) a škubání (zapalování), chování při brždění, vlnění auta v zatáčce, nutná korekce volantem při změně z akcelerace na brždění. Volnoběh.. Po dojetí chcípnout a teplý start okamažitě a další po ca 5- 10 minutách...

Dobré je udělat komplet emise + TK - projde platim já a auto beru; neprojde platí on - pokud ví o problému tak se bude cukat = rovnou hledat jiné auto. Navíc spoustu věcí z viz výše zkontrolujou za tebe, auto si projedeš cestou na/ z STK...

vencaa
hodnocení

Na veškeré dokumenty k vozu se ještě zeptám. Zatím to vypadá na nové přední brzdy a zadní díl výfuku. Rez sem nikde zatím neobjevil, ale bude to chtít vidět mechanikem a aby to projel. Technická prý není problém klidně zařídí buď on nebo jí nechá na mě až. Děkuji za rady na co se zaměřit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]