Nejste přihlášen/a.
Hezký den, prosím o radu. V r.2014 jsem koupil nový přívěs, jsem dosud prvním majitelem. Dnes jsem šel na první TK, odkud mě vyhodili s tím, že na rámu není výrobní číslo, pouze na štítku. Ok, moje neznalost, tehdy při EK jim stačil štítek. Doma jsem tedy štítek odvrtal a číslo bylo přímo pod ním vyjiskřené na korbě, i když špatně čitelné.
Ovšem na TK mě opět vyhodili s tím, že číslo je vyrušené a tedy neplatné. Číslo je skutečně originálně tou samou technologií přeškrtané pomocí křížků, proto je tak špatně čitelné.
Zítra budu řešit přímo s výrobcem. Nemůžu se ubránit dojmu, že se do prodeje dostal kus, který se tam dostat neměl. Co si o tom myslíte, máte případně nějakou zkušenost s tímto problémem?
Mám se spokojit s dodatečným vyražením výrobního čísla, nebo žádat např. odkoupení zpět? Nerad bych měl do budoucna problémy. Všechny doklady a faktury mám, že je tento stav z výroby není pochyb.
A na závěr - technická mi končí příští týden, co se stane, když se to nestihne vyřešit a technická propadne?
Evropské nařízení z roku 2011 ukládá výrobcům opatřit každé vyrobené vozidlo výrobním číslem -VIN tak, aby nemohlo dojít ke jeho poškození a aby bylo ztíženo jeho případně pozměnění nebo úprava.
Výrobce by měl ten paskvil po sobě opravit, výrobní číslo řádně vyrazit a vystavit písemné vyjádření, že z důvdu svého pochybení v roce 2004 vyrazil výrobní číslo na oj vozidla...Pak bych s tím jel na STK a prošel bych...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.