Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výrobní číslo přívěsu

Od: nick* odpovědí: 3 změna:

Hezký den, prosím o radu. V r.2014 jsem koupil nový přívěs, jsem dosud prvním majitelem. Dnes jsem šel na první TK, odkud mě vyhodili s tím, že na rámu není výrobní číslo, pouze na štítku. Ok, moje neznalost, tehdy při EK jim stačil štítek. Doma jsem tedy štítek odvrtal a číslo bylo přímo pod ním vyjiskřené na korbě, i když špatně čitelné.

Ovšem na TK mě opět vyhodili s tím, že číslo je vyrušené a tedy neplatné. Číslo je skutečně originálně tou samou technologií přeškrtané pomocí křížků, proto je tak špatně čitelné.

Zítra budu řešit přímo s výrobcem. Nemůžu se ubránit dojmu, že se do prodeje dostal kus, který se tam dostat neměl. Co si o tom myslíte, máte případně nějakou zkušenost s tímto problémem?

Mám se spokojit s dodatečným vyražením výrobního čísla, nebo žádat např. odkoupení zpět? Nerad bych měl do budoucna problémy. Všechny doklady a faktury mám, že je tento stav z výroby není pochyb.

A na závěr - technická mi končí příští týden, co se stane, když se to nestihne vyřešit a technická propadne?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Pokud stk nestihneš včas nesmíš vozík používat
pokud tě chytí bez stk dostaneš pokutu
Ja řešil podobnou situaci na samovýrobě kdy sem vozík repasoval a číslo vozíku nikde
udelal sem si štítek s číslem a přinejtoval ke kostře vozíku
Na stk byl vyhazov *smich*
Vznesl sem dotaz a bylo mi řečeno že číslo ma být vyraženo na oji
Vzal sem raznice a číslo si na oj vyrazil a na stk to bylo bez problémú

Mně to vyrazili přímo technici STK.

xenofob
hodnocení

3x

Evropské nařízení z roku 2011 ukládá výrobcům opatřit každé vyrobené vozidlo výrobním číslem -VIN tak, aby nemohlo dojít ke jeho poškození a aby bylo ztíženo jeho případně pozměnění nebo úprava.

Výrobce by měl ten paskvil po sobě opravit, výrobní číslo řádně vyrazit a vystavit písemné vyjádření, že z důvdu svého pochybení v roce 2004 vyrazil výrobní číslo na oj vozidla...Pak bych s tím jel na STK a prošel bych...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]