Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci si pořídit auto, které by mělo mít následující vlastnosti: NÍZKÁ SPOTŘEBA, BEZPEČNOST, LEHKÁ VÝMĚNA ŽÁROVEK (dostupnost), OLEJE ATD (abych s každou prkotinou nemusel do servisu), VELKÝ KUFR (ideálně něco jak Berlingo), LEVNÝ SERVIS A DOBRÁ KVALITA.
Ptám se pouze odborníků, kterým prošlo rukama už nějaké to auto. Děkuji.
Michal
ojeté/nové?
@nunici to napsal asi přesně - pokud se jedná o ojetinu, pak musíte vybrat více vozů s jednotlivými splněnými parametry:
NÍZKÁ SPOTŘEBA - plynový pohon
BEZPEČNOST - za tu cenu možná starší Hummer
LEHKÁ VÝMĚNA ŽÁROVEK (dostupnost) - seat Toledo 1L (1995-9)
výměna OLEJE - auto do roku 2010
VELKÝ KUFR - jakýkoliv kombík
LEVNÝ SERVIS - nejlevnější servis je zdarma a "žádný"
DOBRÁ KVALITA - u ojetiny se kvalit odvíjí hodně od původních vlastníků vozu - takže vůz pana managera, který si nechává každý rok pravidelné kvalitní prohlídky vozu, přitom s ním nejezdí, ideálně z rodiny...
Když jsem se ale tak díval na možné nabídky.. koupil bych "předváděčku"- sauto.cz/...
to berlingo bylo pro příklad, může být caddy, yetty, nevyznám se tolik v autech, tak proto se ptám, co je na trhu...
každá žárovka se vymění lehce, pokud se ví jak na to.
Osobně jsem na Fabii za 10 let měnil 1x žárovku zadní brzda, přední halogenku 3x. Je to hodně, nebo málo?
Jj, lehce vyhveruješ, sundáš kolo, dekl v podběhu, strčíš ruku po loket, po hmatu vycvakneš žárovku a pak zase zpátky
Na Fabku to je hodně málo, spousta lidí měnila žárovky "furt", řešilo se to dobastlením odporu, pak to převzala i Škoda do výroby
asd, kolega měl žárovku, podběhem pod blatníkem...ale šlo to bez sundání kola. Když vidím, kolik aut jezdí bez jednoho světla, tak to mají asi všichni nutnost sundat kolo.
U spousty aute je výměna žárovky pakárna kterou nechceš dělat Obecně všechno podběhem = pěkně se zasviníš. Zlatý víčko co je dobře přístupný shora... O xenonech apod. nemluvě, tam je to hlavně o ceně kdy řešíš vysvícený mžourátko a výměna je za desítku
Lidi spíš nekontrolujou jestli jim to svítí, potkávam mraky jednookých a často nemá ani obrysovku (což je v noci fakt super - vypadá jak motorka a ono šedý auto
Pokud žárovku nezvládnu vyměnit sám a není po ruce známý servisák, volám asistenci. Je to porucha, brání to další jízdě. Od toho jsou asistenční služby.
Gumidek.ano asi přijedou-loni jsem viděl u místního alberta jak měnili žárovku v mondeu (generaci nwn-tipoval jsem na 2 gen.) cena .3000kč a to se fakt vyplatí.
gumidek: Doma je k tomu nevolam, to si opravdu zajedu ke známému servisákovi, který mi s tím píchne (zatím jsem neměl tu čest na auto kde se musí více rozebírat). Když je to na cestě, tak je to jasná porucha, bez svícení nesmíš jet. Použil jsem zatím jen jednou, v Rumunsku. Jiný fakt je, že to tam strčil nakřivo a musel jsem to pak doma opravit.
Berte to z té lepší stránky...Hyundai Kona proč ne.., když vynecháte ty baterky, tak ho máte o 530tis Kč levněji...a z toho si snadno zaplatíte jak tu dálniční známku, tak i parkování.
To Stir - já to pochopil tak, že si ještě po silvestrovsku z tazatele utahujete. Už to prohlášení s vodou do ostřikovače ... Nebo jste to myslel vážně? Tak pak vězte, že i Hyundai, byť na baterky, má stejné osvětlení jako běžný ropák - a tudíž stejně jako u ropáka i u elektry může přestat svítit, a pokud si myslíte že nemá ani převodovku s náplní oleje tak jste rovněž na omylu.
Ono obecně jste vedle s míněním, že na elektromotoru se může pokazit jen ložisko - slabý článek je zejméne SW a elektronika - a to fakt není za pusu. Viz třeba:
A koupit si ,,mírně ojetý´´ elektromobil - to považuji za ekonomickou ruskou ruletu, protože se sem tahají elektromobily i z Německa, kde je ti pošuci používali jako akumulátory k fotovoltaice. Takže koupíte auto za půlmega s vycyklovanou baterkou, za kterou vypláznete dalších 150tKč To se fakt vyplatí!
BTW - jaký elektromobil máte Vy?
Kromě tý bezpečnosti snad jedině škoda felicia kombi Všechno modernější už je uděláno tak aby tě to od jakýchkoliv domácích nápokusů o opravu odradilo a vyhledal jsi-jak jinak než autorizovaný servis za příslušnou pálku.
Co mě hodně překvapilo byl nový peugeot 208-z pohledu mechanika. Dost místa na výměnu žárovek,dobře přístupný akumulátor-bez milionu krytů,snadný přístup ke všem nádobkám a ani v té výměně oleje by nemusela být žádná zrada-filtr s vypouštěcí zátkou hned u sebe a dobře přístupný-pokud by se podobného přístupu chytli i istatní,bylo by hnedka líp na světě.
Znám i auta kde blbá výměna oleje trvá klidně i přes hodinu a kvůli povolení filtru jsem musel zničit-uříznou-jeden očkový klíč,jinak bych musel demontovat půl motoru
děkuji, právě proto se ptám, něco málo si opravit umím, ale když se musí vyndat motor, tak si to člověk rozmyslí. velice věcný komentář. Michal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.