Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za tepla dlouho startuje a padá do nouzáku

Od: punker* odpovědí: 3 změna:
Zdravím. Mám Boru 1.9 66kw AGR. Za studena chytne hned, ale za tepla točí strašně dlouho (cca 5 vteřin). Po odpojení snímače teploty startuje hned i za tepla, tak jsem koupil nový snímač, ale je to stejné jako se starým.
Dále padá do nouzáku. Při zrychlování na trojku kolem 3200 otáček, na čtverku kolem 2500 otáček, nebo na pětku kolem 110km/h. Při jízdě do dlouhého kopce padlo do nouzáku i při 90km/h.
Když se rozjedu na 100km/h,uberu plyn, chvílu přidám a takhle to opakuju tak se dostanu i na 140km/h,přijde mi to jak kdyby tam nestíhala přitíkat nafta :|
A ještě když dojedu třeba k semaforu a zastavím tak motor tarokuje. Po přidání plynu se volnoběh srovná a vydrží klidně 10 minut. S odpojeným čidlem to dělalo taky, ale ne tolik. Diagnostika mi nešla připojit. Palivák jsem dal novej, ale beze změny. Máte někdo s tímto zkušenost?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ten nouzák delá zanesená regulace turba
Turbo musi ven rozebrat regulaci vyčistit a podložit o.1mm podložkama
Ty teplý starty skus vyndat startér rozebrat vyčistit namazat
Jinak já to vyřešil takto a fachá to léta na jedničku
club-opel.cz/...

hodnocení

0x

Tie štarty má na svedomí štarter,respektívne uhlíky. Cena za materiál cca 30€. Ten núdzový režím už tu bol popísaný,zasekuje sa regulacia turba.

doplněno 13.01.20 23:26:

Táto chyba je známa a aj diagnostika VCDS poppisuje ten problém a jeho riešenie a to je opravou štartéra. Tým,že sa odpojí čidlo teploty kvapaliny,tak si riadiaca jednotka myslí,že je auto studené a zvýši dávku paliva paliva pre štart. Pri teplom motore tú dávku nezvýši, a ak štartér nedosahuje potrebné otáčky na roztočenie motora a otáčky motora nedosiahnú potrebnú hodnotu,tak riadiaca jednotka,nedá pokyn na vstrek. Zvýšenie štartovacej dávky u týchto typoch motora len oddiali opravu štartéra.

doplněno 13.01.20 23:29:

Táto chyba ma osobne postihla a po výmene klietky s uhlíkmi na štarteru nemám problém so štartovaním.

Nikde jsem v otázce nepostřehl, že by startér špatně točil a navíc to při odpojení teplotního snímače startuje normálně (a za studena taky). Takže že by to bylo startérem je dost nepravděpodobné ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]