Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesviti brzdová světla fabia sedan 2002 rok

Od: tomasjanik odpovědí: 12 změna:

Dobry den, cestou do prace jsem si vsimnul, ze mi nesviti zadni brzdova svetla. Jake zarovky si mám koupit nevím to oznaceni.? A jeste dotaz, kterou tu zarovku budu ve svorkovnici menit? jsou tam myslim 3 ks . Je to ta horni? Jeste jsem si msimnul, kdyz jsem zapnul mlhovky, tak svitila jen zadni mlhovka.

dekuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A co spínač brzdových světel u nožní páky? Ten je v pořádku? Že by obě žárovky brzdových světel odešly najednou nebývá zvykem, ale stát se může...signálka svítí a sinalizuje poruchu?

doplněno 10.01.20 19:17:

Takže to bude spínač, jsou dva typy pro tyto Fabie...takže servis...

doplněno 10.01.20 20:11:

Je tam jeden, cena 200 - 400Kč (ale jsou dva různé typy, odkaz máte jako příklad)

tomasjanik
hodnocení

nehlasi žadnou poruchu na palubovce. Nerozumím autum. Je mi 21 let tak se omlouvam, asi budu muset jet do servisu

tomasjanik
hodnocení

takže žarovky nekupovat? ani nevim jaké...*zed*

tomasjanik
hodnocení

Děkuji, kolik tak stoji ty spínače? jsou drahe?

asd1
hodnocení

3x

žárovky, ale i pojistky, patice/ kabeláž, brzdový spínač...

hodnocení

3x

Ano je to ta horní žárovka (12V 21W).Jsou tam celkem čtyři-brzda,blinkr,couvák,mlha+obrysovka.Ale jestli vám nesvítí ani třetí (horní na skle) tak to žárovkama asi nebude.Ale než vyrazíte do toho servisu tak se mrkněte na tu pojistku ,je to 2 od hora v první řadě.Spínač stojí 200-500Kč

doplněno 10.01.20 21:42:

007cz-na fábkách je opravdu mlhové s obrysovkou a dokonce 4watové (12V 21/4W)

Nesviti brzdová světla fabia sedan 2002 rok
007cz

nebo brzda+obrysovka?

tomasjanik
hodnocení

A sakra a ta pojistka je kde? Tam kde jsou ty žárovky? To je nějaky spínač nebo co? Nebo kde to najdu? Jak zjistím , že je vadná ta pojistka? Moc se omlouvám , ale jsem asi blbec na auta *ee* Mám se ještě hodně učit

Pojistky jsou z boku palubni desky na strane ridice. Musis vydloubnout kryt
rorschach*

Uděláš líp když mu přestaneš radit a rovnou ho zjevně pošleš do servisu podle takových otázek

007cz

magor. máš pravdu, nikdy by mě nenapadlo že škodovka vymyslí mlhu a obrys v jedné patici.

hodnocení

3x

Na diagnostice VAG lze sledovat chování spínače spojky i spínače brzd v bloku hodnot. Tak se dá nejsnáze otestovat. Jinak vyměnit. Je tam tento:

autodily-stancl.cz/...

Před budíky je spodní kryt jako tácek. Chytit dlaněma a prsty a tahem k sobě vysunout. Je tam schovaný TORX 20. Dále po odklopení krytu pojistek další torxy. Ostatní jsou viditelné zespodu a musí se sundat celý velký plastový kryt řidiče (jsou tam i vypínače světel v něm). Pak stačí přehodit ten spínač. Je na bajonet jako třeba žárovky.

Žárovky jsou P21/5W nebo P21W

Spínače běžně odcházejí a pak nefunguje i tempomat, pokud ej ve výbavě (páčka směrovek).

Takže raději servis, pokud nevíš co je co.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]