Nejste přihlášen/a.
Dobry den, cestou do prace jsem si vsimnul, ze mi nesviti zadni brzdova svetla. Jake zarovky si mám koupit nevím to oznaceni.? A jeste dotaz, kterou tu zarovku budu ve svorkovnici menit? jsou tam myslim 3 ks . Je to ta horni? Jeste jsem si msimnul, kdyz jsem zapnul mlhovky, tak svitila jen zadni mlhovka.
dekuji
A co spínač brzdových světel u nožní páky? Ten je v pořádku? Že by obě žárovky brzdových světel odešly najednou nebývá zvykem, ale stát se může...signálka svítí a sinalizuje poruchu?
Takže to bude spínač, jsou dva typy pro tyto Fabie...takže servis...
Je tam jeden, cena 200 - 400Kč (ale jsou dva různé typy, odkaz máte jako příklad)
Ano je to ta horní žárovka (12V 21W).Jsou tam celkem čtyři-brzda,blinkr,couvák,mlha+obrysovka.Ale jestli vám nesvítí ani třetí (horní na skle) tak to žárovkama asi nebude.Ale než vyrazíte do toho servisu tak se mrkněte na tu pojistku ,je to 2 od hora v první řadě.Spínač stojí 200-500Kč
007cz-na fábkách je opravdu mlhové s obrysovkou a dokonce 4watové (12V 21/4W)
A sakra a ta pojistka je kde? Tam kde jsou ty žárovky? To je nějaky spínač nebo co? Nebo kde to najdu? Jak zjistím , že je vadná ta pojistka? Moc se omlouvám , ale jsem asi blbec na auta Mám se ještě hodně učit
Na diagnostice VAG lze sledovat chování spínače spojky i spínače brzd v bloku hodnot. Tak se dá nejsnáze otestovat. Jinak vyměnit. Je tam tento:
Před budíky je spodní kryt jako tácek. Chytit dlaněma a prsty a tahem k sobě vysunout. Je tam schovaný TORX 20. Dále po odklopení krytu pojistek další torxy. Ostatní jsou viditelné zespodu a musí se sundat celý velký plastový kryt řidiče (jsou tam i vypínače světel v něm). Pak stačí přehodit ten spínač. Je na bajonet jako třeba žárovky.
Žárovky jsou P21/5W nebo P21W
Spínače běžně odcházejí a pak nefunguje i tempomat, pokud ej ve výbavě (páčka směrovek).
Takže raději servis, pokud nevíš co je co.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.