Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se správně parkuje a kdo zde udelal chyb

Od: jja odpovědí: 14 změna:
Kdysi jsem parkovala na parkovišti u obchoďáku, byla tam 2 taková místa, že se z jednoho dalo projet do druhýho. Tak jsem si řekla že do jednoho z nich nacouvu, protože u toho druhýho stála paní s autem a nevím co chtěla delat. Tak jsem tam začala couvat a když jsem byla v půlce tak jsem viděla že ona si tam najela ze svojí strany na to místo který bylo u mě a málem jsme do sebe vjely. Kdyby se něco stalo, kdo by za to mohl? Muže se vůbec takhle přejíždět?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, může. Nic tomu nebrání. Ty "čáry" totiž nejsou DZ V1a, ale V10b Stání kolmé. Případné zavinění nehody by bylo závislé na mechanismu nehody, který nám není přesně znám. Mohu jen říci, že podklady byste našla v zákonu č. 361/2000Sb., konkrétně v §5/1a, §24/2. Žádná zvláštní úprava pro parkoviště, konkrétně u obchodních důmů, mi není známa.

doplněno 09.01.20 14:17:

@jjjll: To není pravda. Pokud to bude šetřit policie, záleží na tom, kdo v okamžiku srážky stál a kdo jel, popř. zda jeli oba (obě) a rovněž zda bylo možné alespoň jedním z řidičů/ček srážce zabránot. A tam už ten, kdo kouká dopředu má jistě větší přehled, než ten, který couvá. Takže znovu opakuji: Bez znalosti konkrétního mechanismu nehody a podmínek na místě nelze správně odpovědět.

jjjll

Známému takhle při vycouvávání jeden podvodník evidentně schválně vjel do dráhy. Byl prý naštvanej, že mu to nenabořil víc, ale jenom poškrábal. Vinník byl jasnej, a řešilo se jen kolik dostane ten podvodník od pojišťovny.

Já sám jsem zažil taky podobnou situaci. Žena toho druhého byla zaměstnaná v pojišťovně a po telefonu radila hlavně aby v tiskopisu bylo zdůrazněno že já sem couval.

To sou moje skušenosti.

hodnocení

1x

jja, pokud chcete spekulaci, můžete za to Vy, nebo ten druhý, popřípadě oba. Vždy bude záležet na konkrétní situaci a průběh jízdy. Proto nelze napsat, že za to může ten, či onen.

Jak správně píše Satam.

Opět moje poznámka, už aby bylo povinné školení všech řidičů.

hodnocení

0x

Řekl bych že nemělo. Plná čára. Bohužel běžný jev, že na velkých parkovištích vládne chaos.

asd1

Plná čára kterou nesmíš přejet to opravdu není, viz Satam..

Pokud jeden stál, tak viník bude ten co jel. Když jeli oba tak bůže být zavinění napůl nebo kdokoliv z těch dvou - záleží na konkrétní situaci a jejím výkladu, tj. vyhraje ten s lepším právníkem..

ok, tak to potom jo

hodnocení

0x

Jaké jsou povinnosti couvajícího?

ra252, ale to s tím nemá co společného, páč uvedu příklad, couvu, nic tam není a přijede vozidlo a vrazí do mne. Kdo za to může? A povinnost při couvání je k ničemu v tomto případě.

Nejde o to, kdo za to může. Ale o to, kdo to zaplatí ..

asi pojištovna viníka...

jjjll
hodnocení

0x

Kdo by za to mohl není vůbec důležité. Důležité je, kdo by byl označen jako vinník. Na parkovišti vždy ten kdo couval. Tak to prostě je, nikdo se nebude patlat v otázkách proč, jak, kudy atd. Couval = vinnen. Je to podobné jako vražda, kde je v okruhu podezřelích univerzální dědic, tam taky není co vyšetřovat.

Nesmysl, kde jste přišel,že kdo couvá je VŽDY viníK.VŽDY záleží na okolnostech ne na tom kdo ne-couvá!Případně na resumé (pokud se zavolá PČR) .popř na výřečnosti či vy... toho druhého viz jak jste psal výše!

jjj, mýlíte se, páč si nedovedete představit jinou situaci...

hodnocení

0x
Doporučuji proto mít kameru. Dnes jsou lidi drzí, klidně na vás hodí své zavinění. Kolikrát jsme v práci řešili, že ze zadu do autobusu najelo auto a řidič ještě policii tvrdil, že bus couval. Samozřejmě v busu tachograf, není problém dokázat nevinu, ale na parkovišti u dvou osobaku je to na tvrzení proti tvrzení. Pak pro jistotu ještě "svědectví" manželky a z poškozeného je viník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]