Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prepis auta+vydani VTP

Od: mikiki odpovědí: 4 změna:
Hezky vecer, mam situaci, kdy jsem koupil automobil, ktere je psano na jiz zemreleho majitele(pri koupi auta mi ho prodala jeho manzelka, kdyz byl majitel uz po smrti) . Pri koupi auta jsem dostal kupni smlouvu, VTP, maly TP. Povinne ruceni mam na sve jmeno na toto auto. S autem jsem jezdil, a kdyz jsem mel udelat po par mesicich technickou, doslo ke ztrate VTP. Pozor, auto neproslo dedictvim a ja nevim, jestli melo nebo ne pred koupi.
Jak ziskam VTP, abych mohl auto prepsat na sebe a udelat mu technickou?
Dekuji vsem za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No,vy s tím neuděláte nic.Dokud auto neprojde dědickým řízením tak s tím neudělá nic ani manželka zemřelého.Ona vám ho nemohla ani prodat,co když ho v závěti daroval někomu jinému?

hodnocení

3x

Odstavit vozidlo. Nežli bude dědické řízení, lze oslovit notáře, aby vydal předběžnou zprávu pro manželku, nebo přímo notář, aby mohla nechat udělat opis dokumentů. Převod až po dědictví.

mathew
hodnocení

3x

Jelikož je auto stále v dědickém řízení tak možná ani není vaše, protože není ani manželky... No a jelikož už nemáte technickou a ani VTP tak máte akorát drahou hračku na dívání. Dokud nebude ukončeno dědické řízení, které určí komu auto připadlo (modlete se, aby bylo celé manželky, protože cokoliv jiného bude problém) tak s tím nic neuděláte.

jezevec*
hodnocení

3x

Jelikož manželka majitele nebyla v době, kdy k uzavření kupní smlouvy došlo, oprávněna auto prodat (dědické řízení nebylo skončeno), mám za to, že taková smlouva je neplatná. Já osobně bych auto odvezl zpátky, z baby vydoloval kupní cenu a auto jí vrátil i se vším, co k němu mám. Samozřejmě pokud jsi s ním v mezičase rok jezdil, asi ti jí nevrátí celou, což bych taky akceptoval. Prostě bych se snažil nějakou rozumnou dohodou docílit toho, aby se auto vrátilo tam, kam patří a já dostal alespoň nějaký prachy zpátky. Ale zkusil bych to po dobrém. Každopádně úplně legálně to bez ukončení dědickýho řízení přepsat nepůjde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]