Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žhavení motorů Jeep Grand Cherokee

Od: bohumil® odpovědí: 3 změna:

Má. někdo zkušenost, jaké jsou nejvhodnější žhavící svíčky pro Jeep grand Cherokee 2,7 CRD, motor 5ti válec MB, verze II rok výroby 2002? Co ty značky BERU, jsou i na toto auto? Budu měnit vzhledem ke špatnému startování v zimním období. A jaké případně i žhavící relé. Díky za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak pokud jsou k tomu určeny, jako že to tohoto auta pasují rozměrem a napětím, tak zrovna BERU jsou ty kvalitnější...

Nechce mi nikde nic zkoumat, ale už jsem se setkal na Jeepu Cherokee, ale nevím jaký to byl ročník (nějaký taky starší model), že tam byli žhaviče 7V a samozřejmě s příslušným relé, ale ty se snad už ani nevyrábí a i výrobce přešel na 12V žhaviče... Od nějakého roku výroby. Vím, že to není jen o relé, ale i o přegramování ŘJ která to relé řídí a hlavně kontroluje žhaviče, tak aby to pořád nevyhodnocovalo jako vadné žhaviče... Předělával jsem to někomu ale je to delší dobu...

To nechci vůbec strašit, spíš upozornit, že je to možné a na co si dát pozor, aby to nezaskočilo, nejlepší je jeden žhavič vyšroubovat a podívat se na TYP a bývá tam i to napětí... Já jen proto, že můj kolega to měl někomu měnit... Že je to brnkačka ...A byl z toho velký problém, protože žhaviče tohoto napětí jsou nedostupné, jenom byly někde v Itálii na neověřeném shopu... Jen tak pro informaci, když se tam namotovali ty 12V místo těch 7V, tak to vlastně nežhavilo tak jak mělo. Efekt byl mizerný... Tak jsme začali vlastně koumat...

hodnocení

Podle typu motoru by mělo jít o žhavící svíčky 11,5V (12V). Jak píšeš, budu muset nějakou vymontovat, případně všechny a vyzkoušet je na baterce. Ještě ale, nevíš, kde je na tomhle starším typu (JGCh CRD 2,7 - 2002) umístěno to žhavící relé? Nějak jej nemohu najít, Na Jforu jsem zjistil kde jsou na pozdějších typech, ale u tohodle to tam není. A je i jiné, než na novějších typech. Mělo by být někde u motoru, ale podle obrázku jak vypadá (prodejce), jej nemohu nikde najít - identifikovat. Sice jsem něco našel, jde z toho 5 drátů (5-ti válec) ale jsou hodně slabé a tak se m inezdá, že by mohlo jít o přívody ke svíčkám, které mají brát cca 16A. A vypadá to i jinak než obrázek prodejce. Teď mám problém, že jej nemohu vůbec nastartovat. Už jsem mu foukal teplý vzduch (stojí venku a mráz cca -2 st.C), dokonce jsem opatrně zkusil i start sprej - eter (i když vím že je to trochu "kách"), ale nanaskočí a nenaskočí. Chtěl jsem aspoň zajet někde na diagnostiku. Tak zatím "bádám" na různých J.fórech a zjišťuji o co by mohlo jít. Zlatý starý benziňáky bez elektroniky. S těma nebyl nikdy problém. Ale dnes už i ty jsou, bez diagnostiky, v podstatě neopravitelný. No a s nafťáky jsem se dostal do styku až nyní, na starý kolena. Ale jsem zvyklej se nevzdávat a tak se s tím nějak musím "poprat".;)

hodnocení

0x

Zeptejte se třeba tady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]