Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Námraza na vnitřní straně okna

Od: toxyz® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, za mrazů , když parkuji auto venku, čelní sklo chráním proti zamrznutí fólii, mám ho tedy celkem čisté, ale zamrzá mi čelní sklo zevnitř poměrně silně. Poraďte, jak se tohoto problému zbavit.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
Vymenit kabinovy filtr, pred dojetim netopit a vyvetrat, protoze kdyz si vevnitr zavrete teply vlhky vzduch, zkondenzuje na okne. Plus si dejte na palubku puncochu se silikagelovym kockolitem nebo ryzi, pohlti vlhkost.

jabraka*
hodnocení

3x

V podstatě se tomu nedá zabránit,protože vzduch v kabině má vždy trohu více vody a ta se vymrazí na oknech.Používám proti tomu vrstvičku glycerinu,kterou rozetřu suchým hadříkem na oknech.Pokud se oknoo zamrazí,pak stačí jen setřít.Totéž je i venku,Námraza na glycerinu skoro nedrží.

JB

V podstatě se tomu zabránit dá-když je sníh ,břečka deštivé počasí-novny na kobereček nebo lépe kobereček vyhodit (uložit) dát gumový a noviny ráno je vyhodit a dát suché,před dojedzem a při vystupování nechat maximálně vyvětrat, pořídit ofuky oken a okna nechávat pootevřená (není z venku vidět že jsou potoevřená)...

už hoooodně dloho se mi nestalo, že by vntřní zamrzlo.

wlado*
hodnocení

3x

K předchozím odpovědím bych dodal, během cesty hodně topit - ideálně hodně teplého vzduchu směrovat do podlahy - vysuší se tak dost vlhkosti.

jenda2*
hodnocení

2x

Pokud parkujete, tak při dojíždění otevřete okna pro odvod vzdušné vlhkosti. Pak stačí miniaturní škvírka pro pootevření okénka a nic nenamrzá.Pokud jde o namrzání vlhkosti za jízdy, tak je to kondenzací vnitřní vzdušné vlhkosti na studených plochách. Pokud pootevřete zamrzající okénko jen malinko, aby odcházela pryč, pak nebude mít co namrzat.

Používám klimu, po dojetí nechávám otevřená obě okna (tak 2cm škvíra) a stejně dnes ráno opět namrzlé okno. Dosud jsem si myslel, že otevřené okno je zárukou okna bez námrazy, ale dnešek mi ukázal, že není...

joeventil*
hodnocení

2x

... a zkusil jste použít do topení klimatizaci - ta vlhkost co se tam v zimě natahá tak klimatizací přesušený a topením ohřátý vzduch to vlhko zaručeně vyžene ;) ... spousta zákazníků se diví, ale většina automobilek to má zanesené i v návodu k obsluze :)

hodnocení

1x

Máte v autě vysokou vlhkost.

Zatéká dovnitř špatným těsněním nebo blbě slícovanou karoseríí (či po nehodě) a nebo vlhkost do auta nosíte vy (mokré boty od sněhu, promožené oblečení,atd...).

Další problém je kabinový filtr, který je mokrý a starý a zvlhčuje vzduch (a roznáší plíseň).

Nebo u obytných aut, pokud uvnitř spíte, tak vydechováním vzduch v kabině opět zvlhčíte a namrznou okna zevnitř.

asd1
hodnocení

1x

Pomůže pohlcovač vlhkosti pod sedačkou, např. pytlík rýže/ balík suchých novin, orientace auta při parkování - dát sklem k domu, pokud je slunce tak směrem k němu atd.

Klimatizace - ano pomůže hodně, ale u spousty aut v mrazu klima vůbec nesepne (nízký tlak chladiva)

Ověřit zatékání/ mokrý kabinový filtr..

Netahat mokro do auta tj. hlavně pořádně oklepat boty od sněhu, při dojetí netopit ale vyvětrat chladným vzduchem.

Omrzlý okno a rychlé vyjetí = zvenku polejt vlažnou až teplou vodou, kromě vělkých mrazů bohatě stačí 2 litry - prohřeje se celé sklo, stačí zevnitř hadrem utřít vodu a dál se to nemlží..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto netopí

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]