Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozená pneu

Od: zdenekcerny odpovědí: 10 změna:

Dobrý den mám jen dotaz. Je možné prorazit boční stranu pneumatiky sklem na parkovišti u supermarketu? Nebo Spíš najetím do obrubníku. nezdá se mi, že nová Polaris 5 na fungl novým FR co mánajeto 5000 km by došlo k takovému poškození sklem. jen mě to zajímá a zda přítelkyně nekecá. předem díky za odpověd.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
No teoreticky jo, ale to by musel byt sakra kus a nejak se blbe vzpricit, abys ho vzal bokem. Navic by to byl ostry zarez a ne prorazeni.

joeventil*
hodnocení

0x

Dobrý den , boční průraz pneumatiky - je celkem běžný jev ... i když bych řekl že se jedná spíše o proštípnutí (přiblížení se k obrubníku tak že se o něj bok pneumatiky otře a tím dojde k onomu proštípnutí ... asi nejhorší obrubníky jsou ty štípané žulové) ... další poškození boku pneumatiky může nastat při rychlé jízdě a přejetí výmolu - kdy se pneumatika tak propruží že se štípne o disk :( ... no a v neposlední řadě vandalismus - kdy se dá zcela snadno právě v boku probodnout ... kovový kord má totiž jen v běhounu kde je daleko pevnější než v těch bocích ;)

hodnocení

0x

Jeden nikdy neví, ale nejčastější zkušenost je s najetím do obrubníku, zejména toho přesazeného...

motak
hodnocení

0x
podle me keca, rozejdete se s ni. znicenou pneu to zacina...

break
hodnocení

0x
Může bejt...blbej úhel, rychlost, tlak a hrana udělají svoje...pokud došlo jen k poškození vnější vrstvy, tak o nic nejde, pokud to šlo skrz, je to horší...
Opravit se dá,zalezi na rozsahu poskozeni a jestli má majitel nervy s tím jezdit...
joeventil*

... na pneumatikách pro osobní automobily je lepení bočního poškození zakázané (stejně to tam bude dělat bouli :( jsou totiž mechanicky poškozené i textilní vrstvi)

break
A já psal snad něco o lepení?bočnice se nelepí...

hodnocení

0x

Je to velmi nepravděpodobné. Ostatní už je na vás.

hodnocení

0x

spíš to vidim na ten obrubník

tý mí se třeba podařilo prorazit z boku novou pneu klebr hp 2 a tvrdila že to bylo o nahromaděnej zmzlej sníh *sok*

no asi nemá cenu po tom pátrat sežen jinou a přezuj a je jen na tobě jak si to u přítelkyně vybereš *cert*

asd1
hodnocení

0x

O sklo velice obtížně. Cvaknout o obrubník snadno.

= na 99% to cvakla o obrubník. Stane se. Mmch. viděl bych to na znamení že auto Polarisky nechce (protože to je mizerná guma za průměrnou cenu... - si jí zkus na mokrým kruháči kdy se utrhne a pak porovnej s jakoukoliv kvalitní pneu...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]