Nejste přihlášen/a.
Potřebuji sehnat čidlo, které patří, ze spodu (viz obrázek) do tohoto palivového naftového filtru, uvedeného na přiložených fotografiích. Jde čidlo a filtr auta Jeep Cherokee. Původní čidlo ale nemám. Vývod od čidla je dvouvodič + násuvka. Neví někdo, o jaký typ (typové označení) čidla jde a kde by je bylo možno sehnat? Případně, zda je možno použít čidlo z jiného vozidla. Děkuji za reakce.
P.S.
Čidlo je osazeno a uchyceno v otvoru, ze spodu filtru, viz foto.
Ještě bych se zeptal o jak důležité čidlo jde. Je mi jasné, že jde o hlídání vody v naftě, aby nedošlo k poškození vt. čerpadla, případně vstřiků, ale nevím, vzhledem k tomu že schema el.instalace nemám, zda jde pouze o signalizaci, nebo je čidlo zapojenpo do systému a blokuje přímo chod motoru, v případě že se do nafty dostane voda. Na jiných filtrech jsem totiž zjistil, že většinou těmito čidly vybaveny nejsou. Prosím o radu zkušenější, zda by se mohlo auto provozovat bez tohoto čidla, nebo zda ba to bylo opravdu nebezpečné. Díky za rady.
Tohle je součást nového palivového filtru ve verzi s čidlem vody v palivu. Tak si kup nový filtr a neřeš čidla do starého filtru. Pokud máš verzi filtru chybně koupenou, tak ji vrať. Nelze do takových čidla doplnit (to chceš vrtat díru?).
Tak u tohodle asi není. Omlouvám se.
Tak chybí nahoře ventil palivového filtru a hledá se podle starého (je na něm číslo dílu!)
Dále dole chybí čidlo vody v palivu a dvojpin konektor nic neřekene, protože těch je mraky, akorát každý má jiný tvar, ale dva piny... Opět dej do vyhledávače číslo dílu.
Díl bude možno stejní díky motoru na Opel či Renault?
To gumidek. Díky za odkazy. Mě jde právě jenom o to čidlo vody v palivu (co je uchyceno v tom spodním otvoru filtru). Jinak je vše OK. Jedná se mi o auto mé dcery, u kterého právě to čidlo z filtru, před vánocemi, vypadlo a valila jí nafta na zem. Já s nafťáky valné zkušenosti nemám, takže jsem se původně neangažoval. Ona že má nějakého známého automechanika, který jí, cca týden před tím, i auto opravoval (údajně čerpadla) tak mu zavolala, ten přijel, čidlo sbalil, měl plno řečí, že je u toho čidla poškozeno uchycení do filtru, že to bude problém sehnat a ujel. Do včerejška se nehlásil a tak jsem se na to šel mrknout a zjistil jsem že jde prakticky o banalitu. Pokud bych to čidlo měl, dalo by se to opravit určitě snadno i s čidlem původním, třeba i za předpokladu menší úpravy uchycení. Tož toliko k případu. V odkazech od Tebe jsem tak možná podobné čidlo našel, ale jistej si moc nejsem, vzhledem k tomu, že přesné číslo dílu neznám. Zkusím projet místní servisy a prodejce ND, jestli něco zjistím, nebo seženu. Zatím ještě jednou dík a vše nejlepší a mnoho štěstí a zdraví v Novém roce.
Tak díky všem za snahu pomoci. Vyřešeno. Zajel jsem za tím "automachanikem", co na tom autě dělal a slíbil že tohle opraví. Stalo se před vánocemi. A tvrdil, že bude shánět čidlo nové a bude to problém. A že je nutno, abychom auto k němu odtáhli. A tak jsem se nakonec včera naštval, filtr vymontoval. Dnes jsem z něj (toho "automachra")"vytáh" to původní čidlo a zjistil jsem, že je absolutně v pořádku !, nic mu nebylo a akorát jej někdo (kdo asi?) špatně nasadil do filtru, takže vypadlo. Osadil jsem jej pořádně zpět, filtr namontoval a vše je OK. Dnes už opravdu není možno se na serioznost opravářů spoléhat. Pokud vidí, že tomu někdo nerozumí (viz má dcera) tak se jej snaží "natáhnout". Čidlo by použil to původní, ale započítal by si je za novou cenu min. cca 500,- Kč, + demontáž + montáž + shánění a bylo by 1500-2000,- Kč minimálně jak vyšitejch. Přitom to byla oprava na max. 1/2 hodiny a bez jakéhokoliv materiálu.
Jo, takhle se vydělávají prachy.
Ještě jednu dík a přeji hezký Nový rok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.