Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benzín BA 91 B

Od: marekmlym odpovědí: 9 změna:

dobrý den,

mám chevrolet orlando rok 2011 v techničáku mám napsané palivo BA 91 B a načepoval jsem do vozu benzín super + 98

bylo mi doporučeno, že jednou za čas by jsem měl načepovat benzín s višším oktanovým číslem,

můžu tímto uškodit motoru? jel jsem z moravy do Prahy a po 250 km se mi rozsvítila kontrolka motoru. Nevím jestli to je tím palivem, nebo něčím jinýnm.

děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A co jste tankoval normálně?91 se už asi 10 roků nedělá taže 95ku že?Ale i tak ta 98 tomu nemohla uškodit.A kdo vám (proč) doporučil tankovat benzin s vyšším oktanem?Udělat diaknostiku

hodnocení

0x

Viděl bych dva problémy:

1) oktanové číslo - staré motory se nedokázaly automaticky přizpůsobit odlišnému oktanovému číslu benzínu - při špatném nastavení to mohlo různě škytat nebo škubat, časem mohly být problémy s ventily Bývalo na to takové točítko u karburátoru.

2) obsah olova - staré motory nesnáší bezolovnatý benzín, musí se jim k benzínu přilívat jakejsi dryák který to olovo přidá. Ve tvém případě to naštěstí nepřipadá do úvahy, protože označení BA91-B znamená bezolovnatý benzín.

Co já vím, tak na nekterych starych motorech byla možnost korekce předstihu z duvodu pomalejšiho hoření benzinu s vyšším oktanovým číslem. Podle mne je motor při provozu s benzínem s vyšším OČ více tepelně zatížen.

Však jsem to psal

vernon
Všechny benzíny hoří při stejném tlaku STEJNĚ RYCHLE!

pave*
hodnocení

0x

Do Jawy Mosquito 50ccm jsem dal 98oktan a roztavilo mi to píst *nevi*

Ale tak jako tak, natural 98 je natural 95 s více či lepšími aditivy. Až natural 100 je vyráběn za pomoci jiných technologií a bez etanolu.

Kontrolku rozsvítila pravděpodobně lambda sonda, protože zaznamenala jiné hodnoty.

marekmlym
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Lambda sonda byla už měněna 2x za dva měsíce. S vozem byly problémy, že vůz cukal a ztracel výkon. Na vozu se menily svicky, termostat, kontroloval katalizator, ktery byl v pořádku. Po všech těchto výměnách (reklamace v bazaru) jsem to dal na diagnostiku když jsem měnil brzdy a brzdovou kapalinu abych se ujistil ze vuz uz je v pořádku. A diagnostika ukazala problem se vytřikovaci. A teď svítí i kontrolka motoru. A zda se mi ze vuz víc žere cca o 1,5 - 2 litry :(

Hmmm,vyměníte půl auta a třeba na čidla teploty jste zapomněl?!JInak co je mi známo-lambda ovlivňuje spotřebu ale neovlivní cukání.Osobně bych se zaměřil na zapalovací rampu,teda pokud na jednotlivé svíce nevedou sólo kabely a snímač otáček kliky či vačky, dále na klapku, krokový motorek (ale neznám chevyho,soudím dle jiných modelů jiné značky.)

marekmlym
hodnocení

Auto opravoval bazar v zarucni době. Auto bylo ve dvou servisech a nikdo si s tim nevedel rady. Diky za tipy predam je dal. Musim auto resit jako reklamaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma palivo ba

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]