Zdravim a moc prosim o radu. Kdyz jsem pred Vanocemi dojizdela k baraku, zacalo mi zpod kapoty coudit. Nechala jsem to vychladnout a druhy den jsem se sla mrknout, co to mohlo zpusobit. Kabel vedouci k baterii je oslehnuty a kolem baterky jsou krystalky kyseliny. Moje otazka zni : Cim to muze byt? Baterie nejspis bude chtit vymenu, ale ten kabel? Auto jsem zkusila v nedeli nastartovat a vse ok, jen jsem nikam nejela. Od te doby (tyden) stoji. Dekuji
není ten kabel na svorce volný nebo zlomený?To by znamenalo že tam vzniká odpor a hřeje se.Kapota nad baterií vypadá jak?Není propálená?baterie vypadá v pořádku(neoxiduje)
gazzarra
Kapota je v poradku, tu jsem kontrolovala hned. Jestli je to tam nekde uvolnene nevim, ja se v tom nevyznam, ale urcite se mi na to nekdo mrkne. A ten kabel bude potreba vymenit? A ty krystalky kolem baterie? Vozim dve male deti, tak se omlouvam za ty otazky, ale chci mit jistotu. Dekuji
Kolegové už poradili, nepodceňujte závadu a co nejdříve ji svěřte odborníkovi. Může to být prkotina, ale nemusí. S elektřinou obecně není legrace, a požár elektroinstalace může být pro auto devastující, nemluvě o okolí a pasažérech...
Jako že by to šlehlo tak, že by nezůstaly v patici ani kontakty? To asi teda ne. Spíš není tato pozice osazená už z výroby, ostatně podběh u pojistky není očazený, což by jinak byl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.