Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oslehnuty kabel u baterie

Od: gazzarra odpovědí: 9 změna:
Zdravim a moc prosim o radu.
Kdyz jsem pred Vanocemi dojizdela k baraku, zacalo mi zpod kapoty coudit. Nechala jsem to vychladnout a druhy den jsem se sla mrknout, co to mohlo zpusobit. Kabel vedouci k baterii je oslehnuty a kolem baterky jsou krystalky kyseliny. Moje otazka zni : Cim to muze byt? Baterie nejspis bude chtit vymenu, ale ten kabel? Auto jsem zkusila v nedeli nastartovat a vse ok, jen jsem nikam nejela. Od te doby (tyden) stoji. Dekuji

Oslehnuty kabel u baterie

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

není ten kabel na svorce volný nebo zlomený?To by znamenalo že tam vzniká odpor a hřeje se.Kapota nad baterií vypadá jak?Není propálená?baterie vypadá v pořádku(neoxiduje)

gazzarra
hodnocení

Kapota je v poradku, tu jsem kontrolovala hned. Jestli je to tam nekde uvolnene nevim, ja se v tom nevyznam, ale urcite se mi na to nekdo mrkne. A ten kabel bude potreba vymenit? A ty krystalky kolem baterie? Vozim dve male deti, tak se omlouvam za ty otazky, ale chci mit jistotu. Dekuji

hodnocení

3x

Když si s tím neporadíte, tak raději zajeďte do servisu. S baterií není radno si zahrávat. Když pominu fakt, že to třeba nepojede, může auto vyhořet.

hop®
hodnocení

0x

Kolegové už poradili, nepodceňujte závadu a co nejdříve ji svěřte odborníkovi. Může to být prkotina, ale nemusí. S elektřinou obecně není legrace, a požár elektroinstalace může být pro auto devastující, nemluvě o okolí a pasažérech...

hodnocení

0x

Vidím u kabelu na svorce 3 pozice na pojistky z niž dvě jsou osazeny a jedna šlehla a foukla spáleninu na červenou izolaci kabelu.

Něco tedy odešlo a vyhodilo to pojistku. Tyhle hlavní pojistky napájí silné okruhy.

Třeba alternátor, ABS čerpadlo, atd...

Dobíjí auto na cca 14V?

Co je to za auto?

Jako že by to šlehlo tak, že by nezůstaly v patici ani kontakty? To asi teda ne. Spíš není tato pozice osazená už z výroby, ostatně podběh u pojistky není očazený, což by jinak byl.

gazzarra
hodnocení

Jedná se o Ford Ka 1.3 44kw r.v.2005

@gumidek, jsou to spekulace, bez kontroly na místě nelze poradit přesně.

ajvn: Jsou tam osazeny dvě pojistky a ta první je černější. Jsou to ty japonské typy pojistek bych řekl.

duckduckgo.com/...

Samosebou takto na dálku... Na místě bych věděl víc.

Kontakty ve třetí pozici také nevidím. Asi ji vyrobce u tohodle modelu nebo výbavy nevyužil. Co je na tom divného?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]