Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, znáte někdo pozadí financování u značkových dealerů? Jde mi o to, že při financování úvěrem nabízí dealeři slevu oproti ceně v hotovosti, většinou 20tis. Chtěl jsem kupovat hotově, ale pro zajímavost jsem si nechal nacenit úvěr s 70% akontací a splácením na rok. (Škoda a Citroen). A ejhle, celkem bych zaplatil o cca 10tis. míň oproti platbě v hotovosti a navíc by v tom bylo už i veškeré pojištění.
Tedy např. cena v hotovosti 300tis., na úvěr 280tis, přičemž vč. úroků a pojištění bych zaplatil 290tis. Na můj dotaz, zda tedy nelze slevit na tu samou částku v hotovosti - nelze.
Někomu těch 10tis. bude chybět, ale ani dealerovi ani poskytovateli úvěru to nevadí. Zahojí se na ostatních, kteří přeplatí za delší dobu mnohem víc? A co teprv, pokud po měsíci doplatím celý úvěr, to v podstatě přijdou o těch celých 20tis. Ze zákona v takovém případě již nemohou nárokovat ušlé úroky.
Předpokládám, že prodělá ten dealer a možná ani nedostane od úvěrovky provizi. Vidíte do toho někdo? Docela by mě to zajímalo.
Auta se vždy prodávají za daleko vyšší ceny, než jsou skutečné výrobní náklady. Takže neprodělá nikdo. To by do takových akcí nikdo nešel. Všechno je kšeft. Už jsem to tu jednou popisoval. Koupil jsem auto před dvaapůl rokem. Byla to akce, kterou výrobci a prodejci pořádají každoročně. Akce spočívala ve slevě 30000Kč, s tím, že použiju jejich způsob splácení. Jinak ta sleva není možná. Nelze zaplatit najednou celou sumu. Domluvili jsme se tak, že jsem jim tam rovnou nechal 180000Kč, s tím, že zbytek tedy budu splácet. Bylo vypočítáno, že budu platit 5000Kč měsíčně, po dobu dvou let. Byla to přesně konečná suma ceny vozu, kterou jsme sjednali. Tedy bez těch třiceti tisíc slevy. Peníze jsem posílal společnosti, která za mě auto zaplatila. Technický průkaz byl napsán na mé jméno, ale do ruky jsem dostal jeho kopii. Originál byl u zmíněné společnosti. Po splacení celé částky mě technický průkaz poslali poštou. Zajímavostí bylo, že po celé dva roky jsem měl povinné ručení, včetně havarijního pojištění zdarma, protože suma, kterou jsem splácel, pokryla přesně sjednanou cenu vozu. A to nejsou žádné malé peníze. Takže, když si vezmeme výrobní cenu vozu a cenu za kolik se prodává, tak se tam někam musí vejít tyhle platby a ještě musí všichni vydělat. A já jsem ještě ušetřil +- 16000 za povinné ručení a havarijko.To jsou kšefty.
Že na tom pořád vydělají je jasné. Jde mi spíše o to, že při té slevě u financování zaplatím navzdory úrokům pořád méně než za hotové. A tento rozdíl mám na mysli - oproti platbě v hotovosti.
To co uvádíte je ten samý případ. U splátek na dva roky to vychází stejně s původní cenou a pojištění je vlastně zdarma. U Citroenu mi nabídli slevu z 350tis. na 300tis, u financování dalších 20tis. dolů. Celkem bych za dva roky zaplatil 298 tis i s pojistkama.
U ročního splácení (což někteří odmítli nabídnout) to vychází dokonce o těch cca 10tis. méně, než cena v hotovosti po slevě.
A já mám zase zkušenos se známým, že řešil něco podobného, všechno bylo hrozně jednoduché a průhledné a nakonec výsledná suma s poplatkama atd. byla silně přeplacená než to vypadalo... Tak nakonec z toho couvl...
Tak spíš pokud budeš něco sjednávat, tak být pořád ve střehu...! Nemusí být všichni lupiči..., ale zkušenost poukazuje poslední dobou na jinou zkušenost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.