Nejste přihlášen/a.
Moje zkušenosti s auty se vesměs týkají střední až nižší střední třídy - Škoda Octavia, Superb, Toyota Auris apod. Zajímalo by mě ale, co mají navíc auta z vyšší střední třídy (BMW 5-6, Audi A6-7 apod.). Myšleno po technické stránce - chápu, že BMW je jako statusový symbol někde jinde než Škoda, ale to je pro mě nezajímavé kritérium. Zrovna tak je pro mě nepodstatná maximální rychlost a v podstatě i výkon motoru. Co dalšího mají ty "lepší značky" lepší?
Je to trošku relativní...
... lidi, kteří "umějí" s lepším autem, tak si neporaděj s Trabantem nebo Wartburgem (protože nebudou umět zařadit ani jedničku), o Multikáře nebo v extrémním případě kombajnu ani nemluvím.
Dnes se vyrábějí auta, která jsou user friendly, a umí s tím popojet každej blb, ale to neznamená, že umí řídit.
Pro mě je "lepší" auto, které mohu zamykat DO, které má okýnka na čudlík a ne na kličku. Preferuji vyhřívané čelní sklo a zrcátka. Jenže, to jsou vyloženě praktické věci, žádná frajeřina...
... asi jsem neporadil, neřekl jsem konkrétní značku, ale ono je to dnes trošku jedno, jaký má to auto "na čenichu" přilepený symbol...
liboor to napsal velmi správně! Ani tyto auta zpravidla nejsou spolehlivější, spíš jsou prestižnější... Něco jako ve stylu , že na to mám... Ve vyspělých západních státech jak jsou lidé rozkastovaní, tak podle toho mají i kategorii auta... Tak mi to vysvětloval synovec, občan Švýcarska... I kdybys na BMW měl (na nové), tak se na Tebe dívají, že nejsi v tom správném společenském postavení...
Také přispěji svůj názor, jelikož jsem se během sedmi let dostal od zděděné Škody Felicie, přes 3 Superby až na Audi RS6. Všechno je to jen o tom pohodlí a zpracování celého auta. Byť třebas Nový Superb L&K je dobrý, ale to zpracování je šílené, hluk v autě také v porovnání s jinými auty. Když jsem si kdysi koupil nový Superb 3. generace, tak jsem během 11ti měsíců měl 3 reklamace na naprosto zásadní věci, v topení začalo něco vrzat, na jedné nápravě začal mít čep vůli, pak odešel tlumič. S Audi jsem neměl sebemenší problém.
Vyšší cenu dělají jen "vychytávky" - softclose dveří, podávání pásu, elektrické roletky v zadních oknech + asistenti, které si Audi drží než je vypustí do celého koncernu. Samozřejmě i motorizace jsou někde jinde.
kupřikladu třeba Ferari formu pro odlití vzduchového potrubí opracovává pískové jádro ručně, aby byl odlitek co nejpřesnější a potrubí co nejhladší...i tohle dělá výslednou cenu
Zdravím, je to o tom, co člověk využije a na co má. Jeden hodně zasvěcený člověk prohlásil, že dobrá auta již byla a ty nová jsou lepší pouze v těch "vychytávkách" pro hračičky. Dále uvedu pouze pár bodů:
1.) S moderním autem dokáže jet každý, dokonce i špatný řidič. Stačí ovšem jedna spálená pojistka od jízdních asistentů a je to podobné, jako kdyby normálně zkušený řidič jel s autem, co jezdila dříve rally skupiny B (hotová pohroma).
2.) Hodně lidí si koupí drahé auto s vidinou většího společenského postavení, pánové si často myslí, že jim doplní to co jim od přírody nenarostlo a ohromí tím ženy. Opak je pravdou, na takové chudáky se potom lidé dívají hůř. Mercedes je jen o značce, pohodlí možná ano, ale kolikrát tam není ani měrka oleje a jezděte pravidelně do origo servisu á 50 000,-Kč.
3.) Kupovat auto v ceně nad 500 000,-Kč nemá v současné době smysl. Proč tomu tak je, ať si každý domyslí.
Pěkný sváteční večer všem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.