Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demontáž světel u Fabie II

Od: tondaa® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

může mi nekdo porada di prosím, jak demontovat zadní svítilny u Fabie II J

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Návod k obsluze, str. 170.

hodnocení

2x

Otevřete kufr a zezadu je plastová matice. Musí se celá svítilna vyjmout. Viz. návod od auta!

hodnocení

0x

Ta matice vypadá jako černej hříbek, uprostřed s drážkou na šroubovák. Ovšem šroubovák to chce hódně širokej, jinak hrozí destrukce plastu. Lepší je použít nějakou minci.

doplněno 23.12.19 16:54:

No vida, pořád se člověk učí. Ty návody ve stylu: Vyjměte žárovku, mi trošku lezou krkem (vyjmout, ale jak?). Příště to zkusím, akorát pochybuju, že to půjde holou rukou. Ale možná, že se jen někdo na mým autě necejtil silou při utahování.

doplněno 23.12.19 17:29:

Tak jsem, coby nevěřící Tomáš, vzal odpadky, klíče od aut a šel to vyzkoušet v praxi. Je to 50:50. U jednoho auta, kde jsem to dotahoval já, bez problému povoleno rukou. U druhýho, kde jsem žárovky ještě neměnil (máme ho od jara), to rukou prostě nešlo. Takže je to pudová záležitost: Zkusit a buď to pude nebo nepude :).

Lepší je zvenku světlo přitlačit a použít ruce. Nikdy šroubovák a vyžvejkat to jak blb.

Jo, někdy je to fakt utáhlé. Ono je tam u konektoru kolem lemovka těsnění, aby nezatékalo od zezdau světla do kufru auta, kdyžvenku prší.

Lidi, co se potkávám z auty spíš tam narvou žárovku, která je zrovna po ruce a vůbec jim nevadí, že svítí jedna více a druhá méně. Stejně tak třeba u aut, kde jsou na obrysovém světle i 2 nebo 4 kusy žárovek a svítí jen jedna či 3 (u 4 kusových ve tvaru "C" jaku u škody).

Pro příklad. Doma mám jedny dveře s koulí, které když otvírám klíčem musím nejprve přitlačit do rámu a pak jde snadno klíčem otočit. Když to někdo nezná, tak klíč namáhá v zámku a může ho i zalomit. Zde u světla je podobný princip, kdy přitlačením se odlehčí pnutí v závitu a matka půjde lépe.

Známí měli instalatéra (bývalého zedníka) a ten dotáhl v prstech i vodovodní baterie. Ani kapka neukápla a nepoškodil chrom. matice :-D

hodnocení

Díky všem, zítra to vyzkouším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma obrysová světla

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]