Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záruka na odvedenou práci

Od: garett odpovědí: 21 změna:
Dobrý den, jak dlouho ručí servis(automechanik) za provedenou práci na vozidle? Konkrétně po jaké době mužů ještě reklamovat? Před nějakou dobou mi bylo měněno celní okno u které je nutné provést kalibraci. Nelíbí se mi teď chování lane assist proto bych rad věděl jestli mám ještě nárok na opravu v záruční době. Dekuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

5x
Na sklo 2 roky, na praci 6 mesicu. Ale jestli servis reklamaci neuzna dobrovolne, bude dost velky problem prokazat ze se to chova nestandardne prave kvuli tomu ze nekdo zfusoval montaz skla.
garett
hodnocení

bylo prasklé čelní okno tak se kvůli tomu měnilo, servis co měnil čelní okno dělal i kalibraci asistenčních systému, je to 8 měsíců od vyměny okna, takže mi to asi už nevezmou kvůli špatny kalibraci?

re4zon
No po osmi mesicich bych vas osobne poslal nekam, kalibrace je bud spravna nebo ne, ale hned. To je jak chtit po uklidovce aby po pul roce prisla znovu zdarma uklidit, ze tam je opet spina. Neco jineho by bylo kdyby se sklo hnulo kvuli spatne aplikovanemu lepidlu a asistence nesla kvuli tomu, ale i to uz je po zaruce.
garett
hodnocení

Ok díky za info, není záruka 1 rok? A když by se s autem nabouralo kvůli tomu že byl špatně nakalibrovan radar a bylo by to v záruční době kdo by nesl vinu? já nebo servis?

Řídíte auto Vy, nebo radar? Vy nesete zodpovědnost, kdo jiný.
garett
hodnocení

No pokud je systém aktivní tak auto, vím, že výrobce vozidla píše že nepřebírá zodpovědnost za řidiče, ale co pokud by servis provedl špatně kalibraci, a vozidlo by vyhodnotilo špatně situaci a kvůli tomu naboural? například pokud by vozidlo vybočilo z pruhu ikdyž by nemělo

rozhodně bude pořád viníkem řidič

hop®
hodnocení

0x

Chybí info, co se se sklem stalo...

garett
hodnocení

výměna okna plus kalibrace v autorizovaném servisu , cca 8-9mesicu zpet. jde mi o to kdybych treba kvuli spatne kalibraci boural jestli by to byla vina moje nebo servisu

berger*
hodnocení

0x

Že by deja vu? Mám silný pocit,že tu nedávno hodně podobný dotaz byl,tazatel chtěl slyšet,že za dopravní nehodu nenese odpovědnost,pokud selhaly asistenční systémy vinou špatné kalibrace... Ale nevím , proč to nemohu najít...:(

garett
hodnocení

No a k jakému závěru se dostali? Pokud by jste to našel prosím o odkaz
berger*
garett
21.12.19 10:07
hodnocení

díky

007cz
hodnocení

0x

Na čelním skle není radar ale kamera, co to je "nelíbí se mi chování". Lane assist nenahrazuje řidiče.

garett
hodnocení

V usekach kde dříve lane assist fungoval teď nefunguje . Bojím se ze kvůli spatnemu chování nabouram, ale zase platit za kalibraci nechci když predtim fungoval assist normálně proto jsem se ptal jestli by to neslo udělat nějak zdarma chybou servisu
re4zon
Aha, takze asistence nefunguje a vy musite drzet volant a davat pozor na cestu? To snad nemyslite vazne, ze byste kvuli tomu mel bourat zvlast kdyz o tom vite. A zadarmo to pujde kdyz nekoho ukecate aby to spravil *smich*
007cz

Že nefunguje jste zjistil po 8 měsících? Hlásí nějakou chybu? Na fungování tohoto assist není potřeba jen ta kamera ale spousta dalších komponent, třeba i špatná geometrie podvozku dokáže tento assist znefunkčnit. Kalibraci dělá diagnostika "téměř sama" tam není co udělat špatně. Na servis to určitě nehodíte.

garett
hodnocení

Tak nějak fungoval, teda až to teĎ

007cz

Proč chcete poškodit servis?

garett
hodnocení

Proč poškodit? Nemám v úmyslu někomu škodit jen mám zato ze po jejich výměně okna a jejich kalibraci vozidlo nefunguje jak má
007cz

Po téměř roce budete obtížně reklamovat. /jestli by to neslo udělat nějak zdarma chybou servisu/...taková zavádějící věta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]