Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta při vjezdu na dálnici bez známky

Od: heterak® odpovědí: 17 změna:

Již 2 krát jsem omylem jel v placeném úseku dálnice E52 v trase Rajhrad-Pohořelice.

Až nyní jsem zjistil,že je placený (je tedy potřeba dálniční známka).

Jaká je pokuta při vjezdu na dálnici bez dálniční známky? A jakto že mi nic nepřišlo? (už je to asi půl roku).

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Nepřišlo ti nic, protože ti nemohlo nic přijít. Pokud tě nezastaví, tak seš v klidu, žádný automatizovaný systém to nehlídá ;)

Mám pocit že dokonce i na Slovensku, kde je to elektronicky vázané na SPZ, tě musí zastavit hlídka, že automatické rozesílání pokut z kamer tam nemají.

Jinak bloková pokuta až 5 000 Kč a ve správním řízení až 100 000 Kč.

Tím slovenskem bych si nebyl tak jistý, jelikož snímají spz.

To vím, že snímají SPZ, ale není to tak dávno, co mi to někdo, kdo na slovensko jezdí, tvrdil, že pokuty nerozesílají, ale musí tě zastavit na místě. Ovšem zda to je pravda netuším, sám to ověřeno nemám, vždycky jsem tam "známku" měl zakoupenou :)

ˇAno, je to tak, pokuty do zahraničia zo Slovenska neposielajú.Musela by Ťa zastaviť diaľničná polícia.Na tento rozpor reagovali u nás domáci vodiči, zatiaľ žiadna zmena.Napr.Maďari to riešia cez právnika pôsobiaceho na Slovensku.

Blbost , ze slovenska a z cele EU normalne jiz chodi pokuty. Tohle bylo pred 3ma rokama , pak se provazal system a spolupracuji. A z SK kdyz nemate zaplaceno , tak jelikoz je system automaticky a porovnava SPZ s databazi platby , tak automaticky to posila dal , k prosetreni.

Zajímavé čtení, díky.

hodnocení

0x

Jaká je pokuta při vjezdu na dálnici bez dálniční známky? 5000Kč

A jakto že mi nic nepřišlo? (už je to asi půl roku). Páč ne každý přestupek je potrestán.

hodnocení

0x

Šmarjá to nevidíš dopravní značku "Dálnice"?

Jsetli je to stejný úsek co znám tak není vidět žádná značka až do meomentu než se tam najede!Také se mi toto stalo 2x.Je to tam nepřehledně značené!

asd1

Pokud je značení tak blbě, že značku vidíš až když z nájezdu nemůžeš vyjet bez porušení předpisů, tak na dálnici můžeš najet legálně a ve správním řízení vyhraješ. Spíš tam bude ale ještě jiná cedule kterou jsi přehlídl...

O kterém místě je řeč? Dejte GPS.

au1

pred sjezdem na Popovice je znacka dalnice 700m,za sjezdem z Popovic je znacka dalnice 300m, za sjezdem na Rajhrad je znacka dalnice viditelna z dalky. znaceni je dostatecny, lidi asi cilumi vsude kolem, jen ne na znacky.

Milane GPS nedám, naposledy jsem, tam jel dva roky z5 a protože jsem si dával extra pozor takjsem na placený nevjel. JInak opředtím to bylo asi 4 roky zpět a 6 zpět a to jsem tom vjel pže to je - bylo - opravdu špatně značené Jinak pro další info (nwn kde někde u Pohořelic Židlochovic? )jel jsem tam jen asi 3x y výletně přes ZN, pže jinak běžně z JH do PV jezdím přes TR-BN a VY ,případně přes JI-ZR-Boskovice-PV.

Pro Arneho když je vše tak perfektní,tak proč minimálně 1x za 14 dnů se v TV hovoří o najetí na dálnici do protisměru?

hodnocení

0x

google.cz/...

je to ono?

Za mne-není-tam je to jasný jak facka

hodnocení

0x
V CZ vas musi chytit hlidka. Az bude system automaticky jak v SK , tak to bude chodit postou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]