Nejste přihlášen/a.
To,že ak niekto má autodiagnostiku,neznamená,že sa stáva automatický automechanikom. Podľa popisu to vychádza,že čidla sú v poriadku.Skontrolovať sa dajú osciloskopom,multimetrom alebo čítaním logu z riadiacej jednotky.Diagnostika vám hlási,že rozvody nie sú nastavené pre dané podmienky vstreku z riadiacej jednotky. Na motore je tých čidiel viac a hodnoty z ních ovplyvňuju pokyny riadiacej jednotky. Chybou môže byť aj ten olej,lebo je hustejší a pri rovnakej teplote oleja 5W má iné vlastnosti. Pokiaľ tie veci sú v poriadku,tak potom pristúpiť ku rozvodom a ich regulácii.
Nechce se mi to moc zkoumat ten motor, ale určitě má variabilní časování, tak bych si řekl, že je závada v něm, že nesouhlasí poloha vačky se stavem kde má být, mám podobný motor .. Ecotec..
A časování je uděláno tak, že polohu vačky řídí elektronika pomocí (solenoidů) tlaku oleje, proto tam jsou ty snímače polohy...
A to to je závada, prostě vyšší level... A Delphi, alias Autocom atd. fungují běžně s Chavroletem... Možná ne jen se všemi modely...
U některých vozidel bývá v diagnostice v této situaci napsáno, že doporučují výměnu oleje, tuším že jsem to viděl u Nissanu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.