Nejste přihlášen/a.
Dobrýden, zajímalo by mě, jak postupovat s pokutou ("výzvou k zaplacení určené částky") za "stání na parkovišti s parkovací kartou, aniž by se řidič řídil pravidly k tomuto značení". (přední strana papíru)- na zadní straně jsem čekal, že bude rozvedené, ale je tam na zadní straně (celá strana textu, z nichž první 2 odstavce jsou k věci, zbytek je pokaždé stejný ohledně placení, bodů, zjištění řidiče a dalších obecných věcí)... celé na zadní straně to zní
"bylo zjištěno stání vozidla na místě označeném značkou parkování s parkovacím kotoučem IP XYZ, aniž by se řidil pokynu k tomu to značení. Značka IP XYZ určuje, že ..."
Mě to přijde naprosto argumentačně choré. Zajímalo by mě zda tohle má vůbec šanci uspět. Lze v tomto případě uvažovat že se dohledá příslušné znění, jakými pravidly se má řidič řídit v platnosti této značky a provést negaci těchto pravidel... (podle mě tam bude výčet bodů co musí zajistit a udělat, např. nastavit kartu na aktuální čas, neparkovat tam příliš dlouho)... a NOT AND je OR NOT - čili stači porušení jednoho z pravidel --- může takto protistrana argumentovat?
A jak se chovat v procesu pokuty? To jako pak přijde nějaká žádost o podání vysvětlení či co? Lze tam tímto argumentovat? Mohou zde policajti předkládat další v tuto chvíli neznámé argumenty (jakože například si neumístil parkovací hodiny nebo co nebo přetáhl čas), které v tuto chvíli nejsou známé? A i tak, má to šanci uspět, pokud to není uvedeno zde v tomto listu?
Já jsem danoou korespondenci pouze viděl, s pokutou ,řidičem nemám nic společného. Vůbec nevím, jestli tam bylo něco porušeno nebo ne. .
Stál jste na "parkovišti s parkovací kartou"? Stál. Měl jste viditelně umístěnou parkovací kartu? Němel. Tak se k tomu postavte jako chlap, nevymýšlejte nesmysly, zaplaťte pokutu a energii vynaloženou na vyhnutí se pokutě (stejně to neprojde) využijte smysluplně nekde jinde.
Pokud s řidičem nemáte nic společného, berte mé sdělení jako pro něj, ne pro vás.
Nevím co chcete vědět. Policie zjistila a zdokumentovala přestupek, sepsala výzvu a doručila provozovateli, nebo vlastníku vozidla. Taky je tam poučení, co dělat, když...
A jak se chovat v procesu pokuty?****uhradit, nebo se bránit dle poučení.
To jako pak přijde nějaká žádost o podání vysvětlení či co?****podle toho co uděláte, ukončí, nebo předvolá.
Lze tam tímto argumentovat?****čím argumentovat?
Mohou zde policajti předkládat další v tuto chvíli neznámé argumenty... ****neznámé nemůžou být známé, takže nikoliv. Pokud ale v průběhu šetření vyplynou další argumenty, tak jistě můžou.
jestli tam bylo něco porušeno nebo ne. .***Tak to nezkoumejte a nechte to na vlastníkovi.
Lze vůbec argumentovat slovy "aniž by se řídil pokyny k tomuto značení"? Je to vágní, vůbec to není konkrétní.
Chtěl jsem to napsato do opravy nebo doplnit, ale neprovedlo se. Jde o Parkouvací kotouč.
A částka je 600.
Jako že Vám k tomu měli napsat slohové cvičení?
Snad víte co jste udělal špatně (nebo neudělal vůbec), zvláště pokud vlastníte ŘP.
Pokud jste přesvědčen, že jste špatně nic neudělal, tak se braňte.
Bery, já bych to řešil hned.
(kdysi jsem měl taky vyjímku, dávali mi lístečky, a já chodil s vyjímkou na policii. Vždy OK. Až po několika letech jsem se seznámil s policistou, který mi tam dával lístečky, který si všiml administrativní chyby, že je již neplatná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.