Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

...aniž by se řídil pokyny - argumentace

Od: argumentmissin odpovědí: 10 změna:

Dobrýden, zajímalo by mě, jak postupovat s pokutou ("výzvou k zaplacení určené částky") za "stání na parkovišti s parkovací kartou, aniž by se řidič řídil pravidly k tomuto značení". (přední strana papíru)- na zadní straně jsem čekal, že bude rozvedené, ale je tam na zadní straně (celá strana textu, z nichž první 2 odstavce jsou k věci, zbytek je pokaždé stejný ohledně placení, bodů, zjištění řidiče a dalších obecných věcí)... celé na zadní straně to zní
"bylo zjištěno stání vozidla na místě označeném značkou parkování s parkovacím kotoučem IP XYZ, aniž by se řidil pokynu k tomu to značení. Značka IP XYZ určuje, že ..."

Mě to přijde naprosto argumentačně choré. Zajímalo by mě zda tohle má vůbec šanci uspět. Lze v tomto případě uvažovat že se dohledá příslušné znění, jakými pravidly se má řidič řídit v platnosti této značky a provést negaci těchto pravidel... (podle mě tam bude výčet bodů co musí zajistit a udělat, např. nastavit kartu na aktuální čas, neparkovat tam příliš dlouho)... a NOT AND je OR NOT - čili stači porušení jednoho z pravidel --- může takto protistrana argumentovat?

A jak se chovat v procesu pokuty? To jako pak přijde nějaká žádost o podání vysvětlení či co? Lze tam tímto argumentovat? Mohou zde policajti předkládat další v tuto chvíli neznámé argumenty (jakože například si neumístil parkovací hodiny nebo co nebo přetáhl čas), které v tuto chvíli nejsou známé? A i tak, má to šanci uspět, pokud to není uvedeno zde v tomto listu?

Já jsem danoou korespondenci pouze viděl, s pokutou ,řidičem nemám nic společného. Vůbec nevím, jestli tam bylo něco porušeno nebo ne. .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Stál jste na "parkovišti s parkovací kartou"? Stál. Měl jste viditelně umístěnou parkovací kartu? Němel. Tak se k tomu postavte jako chlap, nevymýšlejte nesmysly, zaplaťte pokutu a energii vynaloženou na vyhnutí se pokutě (stejně to neprojde) využijte smysluplně nekde jinde.

Pokud s řidičem nemáte nic společného, berte mé sdělení jako pro něj, ne pro vás.

Nehledě k tomu, že ona ta pokuta asi nebude "likvidační", ale v řádku jedné či dvou stokorun.

hodnocení

0x

Nevím co chcete vědět. Policie zjistila a zdokumentovala přestupek, sepsala výzvu a doručila provozovateli, nebo vlastníku vozidla. Taky je tam poučení, co dělat, když...

A jak se chovat v procesu pokuty?****uhradit, nebo se bránit dle poučení.

To jako pak přijde nějaká žádost o podání vysvětlení či co?****podle toho co uděláte, ukončí, nebo předvolá.

Lze tam tímto argumentovat?****čím argumentovat?

Mohou zde policajti předkládat další v tuto chvíli neznámé argumenty... ****neznámé nemůžou být známé, takže nikoliv. Pokud ale v průběhu šetření vyplynou další argumenty, tak jistě můžou.

jestli tam bylo něco porušeno nebo ne. .***Tak to nezkoumejte a nechte to na vlastníkovi.

argumentmissin
hodnocení

Lze vůbec argumentovat slovy "aniž by se řídil pokyny k tomuto značení"? Je to vágní, vůbec to není konkrétní.

Chtěl jsem to napsato do opravy nebo doplnit, ale neprovedlo se. Jde o Parkouvací kotouč.

A částka je 600.

Jako že Vám k tomu měli napsat slohové cvičení?

Snad víte co jste udělal špatně (nebo neudělal vůbec), zvláště pokud vlastníte ŘP.

Pokud jste přesvědčen, že jste špatně nic neudělal, tak se braňte.

A kde je psano, ze vyzva k uhrazeni pokuty nesmi byt vagni? Pokud se vam na vyzve cokoliv nelibi, mate moznost odvolani. Odvolejte se na onu vagnost, pokud ste presvedcen o tom, ze vyzva dostatecne jasne nespecifikuje, jaky prestupek byl spachan.
Spravni rizeni o prestupku pak bude pokracovat a dostanete samozrejme i prostor k vyjadreni.
prihlizejici

Děkuji za odpovědi, cítím, kam vanou. Ale opravdu s tím nemám nic společného, kromě toho, že jsem si ten papír pro někoho jiného přečetl

bery*
hodnocení

0x
Ja sice neporadim, ale potykam se s necim trochu podobnym. V Praze parkuju obytny prives (na uzemi mesta celkove zakazano znackou iz8a ) a od magistratu mi opakovane chodi vyzvy k uhrade 3 stovek, ackoli na to parkovani mam pridelenou vyjimku od Odboru dopravy mestske casti. A ted nevim, jestli to s magistratem resit hned, nebo jim tu vyjimku s povolenim (vylepenou za oknem, ale zrizenci z MP asi neumi cist) dodat az jestli to posunou do spravniho rizeni ...

Bery, já bych to řešil hned.

(kdysi jsem měl taky vyjímku, dávali mi lístečky, a já chodil s vyjímkou na policii. Vždy OK. Až po několika letech jsem se seznámil s policistou, který mi tam dával lístečky, který si všiml administrativní chyby, že je již neplatná.

bery*
To (snad :)) neni muj pripad, vyjimku mam platnou ted od zacatku rijna na 2 roky a platnost je na povoleni vyslovne uvedena. Kazdopadne budu muset zajit na MP a zeptat se, jestli hlidka umi cist :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]