Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

5 letá záruka

Od: ijoijioj odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám na autě 5i letou záruku na škodu rapid, nyní po roce bych měl jet do autorizvaného servisu na výměnu oleje a prohlídku. Na autě je nyní údaj do 37 dní nebo 7500 km, co je přednější z těchto údajů a co když to prošvihnu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Přednost má logicky to, co nastane dříve.

Když to prošvihnete, nestane se třeba nic...nebo bude auto na odpis (to podle toho, když termín prošvihnete o den nebo 10 přejetých kilometrů, ev. pokud termín prošvihnete o 10 let nebo 200 tis kilometrů).

ijoijioj
hodnocení

o to samozřejmě nejde, jde o to, zda mají servisy nějaké limity či lhůty, aby nevznikly komplikace

Přečtěte si důkladně záruční podmínky k vozu...a případně se u prodejce informujte.

Pochopitelně pokud se stane v záruce nějaká závada (a ještě když to nebude za "stokoruny, ale za desítky tisíc Kč) bude servis hledat každou záminku aby se z opravy vyvlékl. A když mu dáte onu záminku v tom, že budete mít přetažený interval kontroly, nebo přejeté kilometry, byl by proti sobě, aby toho nevyužil (a třeba i naprosto poprávu).

Nicméně máte 37 dnů na návštěvu servisu a to stihnete 10x, takže v tomto konkrétním případě nechápu o čem je řeč.

mak*
hodnocení

2x

Musíte dodržet oba, takže co padne dřív. Přesněji nemělo by padnou ani jedno. Jestli nejedete o 100km víc, tak se toho asi moc nestane, ale pokud to přešvihnete o dost, tak mohou odmítnout záruku.

Docela by mě zajímala statistika, kolik uznaných reklamací v té 5-ti leté lhůtě je a kolik tam za těch 5 let necháte za servis.

hodnocení

2x

Pokud uděláte 7500km za týden, tak se držte km. Pokud moc nejezdíte, držte se těch dní. Co je na tom nechápavého? Přešvihnutím klidně můžete přijít o záruku.

ekr®
hodnocení

2x

Mám taky 5-ti letou záruku.Jezdím do škoda servisu.Zjištoval jsem si jak to je.Bylo mi řečeno, že tolerují buď tisíc km, nebo měsíc.Mohu si donést svoje věci a to jak olej tak filtry, dá se domluvit.

hodnocení

2x

Když už s akcí počítáte, tak je zřejmé, že průšvih nehrozí. Tak nevidím problém. A vše je popsáno v knize, kterou máte k vozu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]