Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie ok nebo ne?

Od: loggy odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

Ted se mi dvakrát stalo při lehkém mrazu,že jsem měl problém nastartovat auto-Ford Mondeo mk3.

Chytlo jednou asi až na 8 pokus,podruhé asi na 4 pokus.Tak jsem změřil baterii v očekávání že bude nejspíše vybitá a na

měřil jsem 13.8V Je tato hodnota ok? Co jsem koukal na netu,tak někde píšou že je to ok a někde že je již"vyvařená" tedy

na vyhození.Jak to tedy opravdu je?

A pokavad je ok,co by ještě mohlo zbůsobovat problém nastartovat při chladném počasí kromě baterie?

Předem díky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

007cz
hodnocení

2x

Starter K.O.

host
hodnocení

0x

Měříte napětí "na prázdno", tedy bez odběru. Při startování teče z baterie do startéru proud kolem sto ampér a napětí tím trochu poklesne, což vidíte, že při rozsvícených světlech nebo puštěném autorádiu světla lehce pohasnou a rádio také reaguje a také slyšíte jak svižně nebo sotva a těžce se motor startuje, jestli se točí rychle nebo ne.

Pokud byste měřil napětí při zátěži, například i bez startování při rozsvícení světel, můžete na stav baterie uvažovat z poklesu napětí při tomto zatížení. Při dobré a nabité baterii je tento pokles malý, při vybité baterii je znatelný.

hodnocení

0x

mjauto.cz/...

Ďalším problémom sú opotrebované uhlíky štartéra,poprípadne aj štartér,nedosahuje predpísané otáčky. U dieslu to môže byť niečo okolo žhavenia.

daniela1
hodnocení

0x

Je to spíš taková úvaha, netvrdím, že to tak určitě je, ale já myslím, že kdyby byl problém v baterce, ani by k osmému pokusu o nastartování nedošlo, protože už napoprvé a napodruhé by startér motorem točil buď hodně ztěžka nebo vůbec.

Jak se ten špatný start projevuje?

loggy
hodnocení

Právě že při otočení klíčku to nedělalo vůbec nic..jsem to asi špatně napsal.Cca na ten 8 a 4 pokus to normálně chytlo.A jak se oteplilo,tak to zas chytne na první dobrou.

daniela1

Jestli se po prvním otočení klíčku nestalo vůbec nic a na osmý pokus byl start normální, bude problém někde jinde než v baterii. Kde, to si netroufám si odhadovat.

jabraka*
hodnocení

0x

Nemyslel jsem si,že úplný kolaps baterie,nebude ve špatném kontaktu na vývodech,kolících .Než jsem šel koupit novou,perfektně jsem očistil vývody a také objímky koncovek kabelů.Najednou auto nastartovalo hned napoprvé.Venku byly -3 stC.Startoval jsem od té doby už několikrát,jízda po 5 km.Baterie je naprosto v pořádku.Dodatek.Startovací proud je nyní 290A.

JABRAKA

hodnocení

0x

Diesel? Žhavičky? Baterka bude dobrá, když vydržela 12 pokusů.

loggy
hodnocení

Benzín,žhavičky jako svíčky? ty by snad měli být ok...To že by mohla být v háji baterka mě napadlo v tý souvislosti s mrazem...neřešil bych to poprvé...

Benzín =normální zapalovací svíčka na konci 2 kontakty mezi nimiž přeskakuje jiskra.Naftové = ŽHAVICÍ svíčka-její špička se rozžhaví a napomáhá jkke vznícení paliva.nafty.

Z Vašeho popisu se nedá vyčíst zda-li při startování protáčí motor ale ten nechytá nebo starter motor ani neprotočí-upřesněte

loggy
hodnocení

Jak jsem psal výše,nic se neprotáčelo když to nechtělo chytit...prostě nic to nedělalo při otočení klíčku.až na xtý pokus.

Pak odhaduju špatný startér, špatný kontakt nebo vadná spínací skřínka.

hodnocení

0x
Pokud si otočil klíčkem a nic to nedělalo nebo jen cvaklo a otáčel li si spínačkou několikrát než se startér roztočil bude problém v samotném startéru
Bud uz sou v háji uhlíky nebo je problém v cívce startéru
loggy
hodnocení

Tak díky všem za poznatky...snad ještě chvilku vydrží at již startér nebo baterka.

loggy
hodnocení

Tak včera bylo večer kolem nuly"auto stálo cca 2 dny"a auto naskočilo ,ale evidentně se mu nechtělo a na digitálních ukazatelích na palubovce zmizeli údaje a asi po ujetí 1km naskočili..resetoval se údaj o počtu aktuálně ujetých km"ten údaj jak sem dá ručně resetovat" řekl bych tedy že to bude ta baterie.nebo ne? poradte.díky.

Loggy-když nevíte,neumíte,nemáíte kamaráda co zná a ví,nemáte dvorního mechanika-dejte do servisu. co víc poradit-měsíc se babráte zda-li je baterie KO ale může to bát jen starter,špatné okustření až po kdoví co.Nokonec něco takového může dělat taky jen špatná svorka-oko na kabelu na AKB.

Ještě-rad je to dostatek. za ty rady a ten čas strávený dotazováním na PC bych to měl již dávno vyřešeno!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]