Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doletí oleje

Od: martinmartas® odpovědí: 12 změna:
Dobrý den v autě s motorem 2,0tdi 103kw mi vytekl olej 5W 30 a nemám tam nic, chci se zeptat jestli můžu tam nalit jinej olej 10W 40 děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Pokud splnuje specifikaci pro dany motor tak ano, na viskozite az tak moc nesejde.

hodnocení

0x

Pokud máte DPF, tak 10W40 určitě NE.

hodnocení

Je nějaký olej 0W 30?

Je, ale ten už je trochu zbytečný. Třeba tenhle je dobrý:

cc-autodily.cz/...

Důležité je dodržet normu. Pokud máte DPF, tak musíte mít VW 504.00 / 507.00.

hodnocení

Mám passat 2,0tdi 103kw vytekl mi celej olej a posledně jsem tam měl castrol 0W30 tak nevím co tam dát.

A máte v motoru ten filtr pevných částic-DPF nebo ne?

hodnocení

Nevím já se v tom nevyznám

Tak to dejte do servisu než si zničíte motor! Je několik typů motoru 2.0 TDI 103 kW, takhle těžko radit.

hodnocení

Právě že do servisu nemůžu protože mi odešlo turbo a na opravu teď nemám a teď už tam není ani olej tak to nemůžu ani startovat a odtahnout mě nemá kdo.

jen tak mimo-PROČ Vám vytekl olej? Protože pkd je něco špatné ,tak když nalejete nový,zase vyteče!

Když vám odešlo turbo, tak stejně nemůžete jezdit ani s novým olejem.
Nejdřív ušetřete na opravu a pak odtahovka a servis.

hodnocení

Nevím proč a kam vytekl olej pod autem nic není a v motoru měrka suchá zřejmě do turba já už nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]