Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat jak postupujete v takovéto situaci která se mi již několikrát stala.Zajedu na parkoviště,zaparkuji.Vedle zaparkuje druhé auto ze kterého někdo vystupuje.Otevře dveře až mi flákne do auta.Kolikrát se to i stává při tom když někd nakládá nákup do auta.Zhruba před týdnem jsem seděl na parkovišti v autě a vedle zaparkovala cikánka s "vajíčkem" na zadním sedadle.Vystoupila a odešla.Když se vrátila tak otevřela zadní dveře,nechala je opřené o mé auto a dávala dítě na sedačku.Já vystoupil a šel se podívat.Na mých nic nebylo ale i přesto jsem jí řekl jestli by dala své dveře z mého auta.Bylo mi řečeno ať jdu do pr... že na dveřích nic nemám.Kolikrát sedím v autě a cítím když mi někdo bouchne do auta.Co v takové situaci dělat?Vím že třeba na laku nic není ale mě se to prostě nelíbí.
Čím dražší auto mám, tím dál od vchodu parkuju. Už na to nemám nervy. Prostě nejvzdálenější kout parkoviště. Je tam volno, nebezpečí nehrozí, parkování i výjezd je rychlejší. Někteří lidé jsou fakt jak ovce, raději budou jezdit 10 minut kolem první řady aut u vchodu než aby to rovnou dali dál (není myšleno na vás).
To se teď děje často-bohužel.. Docela dobře je vyveden na takové situace Citroen Kaktus, ale je to Citroen..
@mikihans - jasně, ale pokud auta stojí vyrovnaně, tak to většinou pomůže. Také ale vidíme na autech nalepené lišty nesmyslně tak, že nejsou na nejvyšším bodě "vyboulení" dveří. Bohužel to tak dělají i někteří výrobci. Jejich designera nechápu. Asi myslí na efekt, ale účelnost jej nezajímá.
Rada je neparkovat vedle aut jako:
Renault, pokud je na autě nálepka mimísek a debílek, pokud jsou na autě kytičky, pokud je auto křivě zaparkované a pokud je auto jakkoliv odřené či nabourané.
Neparkovat vedle pracovních vanů a dodávek dělníků a ještě se mi nestalo, abych měl ťuknuté dveře.
Rada dobrá, ale vedle koho potom parkovat?
Sama bych přidala ještě auta na první pohled neudržovaná.
mikihans: ještě by šlo parkovat vedle nových škodovek co mají vyjížděcí ochranou lištu na dveřích (karoq,scala,octavia,apod...) nebo jak tu psal nademnou, nejdál odevšech
Nebo jezdit na nákupy plečkou, kde to člověk neřeší
Taky občas parkuju zešikma . pokud je auto lehce na úhlopříčce stání je pak víc míst na otevření dveří
nunici: Když takto stojíš a vedle tebe někdo stojí rovně, tak při vycouvávání z řady tě sejme rohem auta čumákem, protože čumec při plném rejdu vybočuje.
Tak jestli máš T5 nebo Ducato
Nejhoší parkovací místa jsou u Kauflandů. To je snad projektované na Trabanty...
Milý Gumídku, jezdím Skokanem - Jumperem, a zjistil jsem, že parkovací místa podle nakreslených čar někdo navrhoval tak, aby se vešlo i větší auto. Nikdo ale nepřemýšlel nad tím, že by se mezi čáry také mělo nějak dát najet delší dodávkou, a potom také někudy z auta vystoupit. Bohužel takto debilně namalovaná parkovací místa nejsou jen u obchodů s potravinami, ale i u hobbymarketů, kam často nejede člověk na kole pro rohlík. Taže kdybys náhodou někde viděl bílého Jumpera, který parkuje šikmo přes čáru, tak to jsem možná já, a parkuju tak jen proto, že inženýři blbě poradili silnicolakýrníkům, a nechci při vystupování odřít dveřmi vedlejší vůz...
Jeden z hlavních důvodů, proč si kupuju starší auta, často po nějaké opravě (po nehodě) nebo po kroupách. Za rok desítky šrámů a ťukanců. Opakovaně se mi stalo, že mi auto po celé ploše - blatník.dveře.dveře.blatník.nárzník - někdo odřel nebo i promáčknul.
A od toho jsou ty lístečky za stěračem "Právě jsem naboural vaše auto a dělám, že píšu svůj kontakt a číslo pojistky, aby se na mne ti blbci v okolí nesesypali. Na tebe se.u."
Jsou i takové případy, kdy řidič se jde podívat na šrám na druhé straně a pachatel, či jeho komplic, skočí za volant a s vozem ujede. V lepším případě v okamžiku, kdy řidič studuje poškozený lak nebo diskutuje s magorem, co to udělal, přikrčený komplic něco z auta ukradne.
Jednoduchá rada, nikdy neodcházet z auta bez klíčků v ruce. Naučil jsem se to, když se mi kdysi auto občas automaticky zamykalo po zavření dveří, dnes už to mám v sobě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.