Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda rapid 136

Od: miroslav* odpovědí: 6 změna:
Zdravím, dovezli nam do servisu veterana skoda rapid 136, ale nevíme si rady s vytažením motoru, šruby z převodovky jsou všechny vyšrubované, stejně jako vše co motor drželo, ale motor stále nechce ven, chtěl bych se tady poradit co a jak s tím, drží pořád, je možné že je to tím jak je to steřelé, ale nevim

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Co si pamatuju ze 120tek tak tam sou štefty a je pravdepodobný že to drží práve ony
V tom hliníku to zoxiduje a pak to nechce ven

hodnocení

2x

Použijte přiměřeného násilí - páčení rovnoměrně proti sobě v napojení motoru a převodovky. Pokud jste někde nějaký šroub/šteft nezapomněli, měl by motor jít ven. Za svou dlouholetou praxi na škodovkách 1000MB - 125 jsem se nesetkal se zoxidovanými štefty na převodovce, i když všude jinde jsem se s tím potkal. Pak také nevím, zda je "mrkev" u Š-136 v setrvačníku uložena v ložisku nebo už je jen letmo. Pokud je v ložisku, tak tam se občas problémy vyskytly.

PS: Nezapomněli jste na startér?

miroslav*
hodnocení

Starter na to nema vliv, drzi na prevodovce

hodnocení

2x

Niky se mi nastalo, aby nešel vyndat motor. Musíte hledat, kde jste zapoměli šrouby. Dva jsou za zadními sedadly uprostřed pod černým krytem, zespodu je plech na krytí setrváku, výfuk tam taky drží, statrér. Hledejte a rukou zkontrolujte všechny nálitky, kde jsou šrouby. Některý štef by mohl být zoxidován, ale pohybem do stran se uvolní motor.

berger*
Dva jsou za zadními sedadly uprostřed pod černým krytem - řekl bych,že to bude asi ono,nenapadlo je,že za sedadly je otvor. Pamatuji si kolegu,naučeného jezdit fáčkem,jak zoufale v půjčené stodvacítce hledal baterku...*smich*

Právě je špatně přístupný u starteru..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]